Holandija pobednik Evrovizije u Tel Avivu, Madona u falšu i Žan Pol Gotije na travi (foto + video)

Dok Madona danima na svom Instagram profilu želi, kako pratiocima tako i medijima, da ”objasni” da njen nastup na Evroviziji u Tel Avivu nema političku poruku, pobednik Duncan Laurence u Holandiji slavi svoj uspeh sa nacijom.

Holanđani su pet puta pobeđivali na ovom muzičkom festivalu a poslednji put su Eurosong u svoju zemlju doveli 1975. godine.

Nastup svetske zvezde Madone na ovogodišnjem Eurosongu danima se najavljivao u svim medijima širom planete, zbog čega su sami učesnici pomenutog festivala bili u drugom planu. Ukoliko je ovaj potez bio namera da se skrene pažnja sa političkih tema i nemira u zemlji, 12 poena za organizatore.

Evrovizija u ciframa:

Budžet ovogodišnjeg ESCa je iznosio 28,5 miliona eura, tako da domaćinima nije bio problem da organizuju ovaj spektakl koji se prati širom sveta.

Milion za Madonin nastup koja je u Tel Aviv došla u pratnji 130 članova njenog tima i sa 30 tona opreme financirao je Silvan Adams sa 1,15 miliona dolara. Adams je izraelsko-kanadski biznismen i milijarder kome je bila čast da ovu manifestaciju u svojoj zemlji učini još glamuroznijom i finansira Madonin nastup na Evroviziji u Izraelu.

Sve to nažalost nije pomoglo da Madona makar prosečno zvuči na bini na kojoj je otpevala dve pesme, “Like a prayer” i novu pesmu “Future”.

Da je Madona falširala tokom celog nastupa čuli su i muzički neobrazovani dok su se profesionalci u čudu pitali kako je moguće da sa tolikim iskustvom to još uvek dozvoljava sebi, na šta bi ona sigurno odgovorila “može mi se”! Međutim, Madona je nakon nekoliko dana na svojim zvaničnim mrežama objavila „ispeglanu“ verziju svog nastupa, gde se ne čuju falševi – što nismo sigurni koliko joj pomaže, imajući u vidu da postoje snimci originala na internetu.

Takvih problema na bini nije imala predstavina Severne Makedonije, Tamara Todevska, koja je oduševila svojim nastupom. Glasovi publike bili su ove godine za Tamaru kamen spoticanja i možda jedan od razloga zašto pobedu nije odnela u svoju zemlju. Naša Nevena Božović odlično je zvučala na bini, ali ni konkurencija nije spavala, pa se predsavnica Srbije našla na 18-om mestu ovogodišnjeg Eurosonga.

Ove godine domaćini su zaista mislili na sve pa su za učesnike i njihovu delegaciju organizovani i jednodnevni izleti za Jerusalim kao i obilasci muzeja u Tel Avivu. Da u ovoj zemlji uopšte ima političkih nemira moglo se samo naslutiti po vojsci i policiji koji se šetnjom gradom povremeno mogu videti. Pobednik Duncan Laurence je već sledećeg dana napustio Tel Aviv a od pobedničke statue nije se odvajao ni na aerodromu Ben Gurionu.

 

 

Ekskluzivno iz Tel Aviva – LIVE iz Press centra!Na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije pobedio je predstavnik Holandije Dankan Lorens.Izveštač sa lica mesta: Irena Klein

Posted by SvetPlus.eu on Субота, 18. мај 2019.

Ekskluzivno iz Tel Aviva – LIVE sa aerodroma!Ovogodišnji pobednik Evrovizije Holanđanin Dankan Lorens na aerodromu kao sav normalan svet… Izveštač sa lica mesta: Irena Klein

Posted by SvetPlus.eu on Недеља, 19. мај 2019.

Tekst: Irena Klein

Foto: Irena Klein i Instagram

Leave A Reply