Folkoteka “Estrada” u Beču proslavila 30. rođendan (foto + video)

Proteklog četvrtka folkoteka „Estrada“ u Beču proslavila je 30. godina postojanja i time se upisala u red malobrojnih ugostiteljskih objekata u Dijaspori koji su opstali tolike godine. Jubilarnom rođendanu prisustvoao je veliki broj zvanica, koje je vlasnik Muki Fijuljanin sa svojom lepšom polovinom Silvijom dočekivao sa osmehom na licu.

Svečanost je uveličao svojim nastupom Halid Bešlić, koji je samo dan ranije održao koncert u zagrebačkoj „Areni“, te iako umoran, kako nam je rekao, zbog prijatelja se zaputio pravo u Beč na slavlje. Iako je čitavo veče proteklo u slavljeničkom raspoloženju, kada je Halid započeo svoj nastup ređajući svoje najveće hitove, svi prisutni su bili na nogama i zajedno sa njim pevali svaku pesmu od reči do reči. Među uglednim gostima, zvanicama i prijateljima koji su pristigli iz svih krajeva sveta, bilo je dosta i ljudi iz sveta muzike, a među njima i Kemal Malovčić koji iako među zvanicama, nije se libio da se lati mikrofona i da otpeva nekoliko pesama.

Slavlje je proteklo je u slavljeničkom maniru kako i dolikuje jednom ovakvom jubileju, a redakcija časopisa Svet Plus timu „Estrade“ želi puno uspeha i u daljem radu.

Više informacija i fotografija samo u štampanom izdanju Svet VIP i dodatku Svet Plus koji je na kioscima od četvrtka 22.02.2018.

Tekst i foto: Svetlana Nenadović Glušac

Leave A Reply