Brega u besteleru „101 umetnik kog trebate da čujete pre nego što umrete“! (foto) Koncert „Bijelog Dugmeta“ u subotu 10. marta u Beču (video)

U sklopu turneje „Bijelog Dugmeta“ koja nosi naziv „Ko ne poludi, taj nije normalan”, najpopularniji rok bend svih vremena bivše Jugoslavije održaće koncert u subotu 10. marta u Beču.

S obzirom da Goran Bregović i ostali izvođači unapred najavljuju da će to biti najveći koncert „Bijelog Dugmeta“ ikada organizovan u Dijaspori, producentska kuća „Fantasy Production“ se obavezuje da ta obećanja i ispuni na jednom vhunskom nivou. Ja mogu samo da potvrdim Breginu priču da će se taj koncert razlokivati od dosadašnjih, biće gudača, trubača kao i sinfoniski orkestar, što nije uobičajeno kada su standardni koncerti „Dugmeta“ u pitanju, samim time će i sam koncert duže trajati nego bilo koji do sada. To će biti jedna noć u kojoj iskljucivo pobeđuje ljubav, a nimalo neću biti pretenciozan ako kažem da se radi o jednom kultnom događaju. Pozivam ljubitelje muzičkog stvaralaštva „Bijelog dugmeta“ da dođu i dožive nešto što do sada zaista nije viđeno“ – rekao je za naš portal producent Fikret Vukalić Fantom, alfa i omega producentske kuće „Fantasy Production“.

Fantom nam je za kraj otkrio da je interesovanje za koncert ogromno, te da se zainteresovani javljaju iz čitave Austrije ali i okolnih zemalja.

Koliki je Goran Bregović umetnik, ne samo na našim prostorima već i u svetu, pokazuje i nedavno objavljena knjiga koja nosi naziv „101 umetnik kog trebate da čujete pre nego što umrete“ koju je napisao Rikardo Kavolo, a americki „New York Times“ je proglasio bestselerom.

Tako se naš Brega našao rame uz rame sa predstavnicima klasične muzike Mocartom i Bahom, sa legendama kao što su Frenk Sinatra i Elvis Prisli, kultne bendove “Rolling Stones” i “Beatles”, pa sve do repera Džej Zija i Kenje Vesta.

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Leave A Reply