Počinje invazija pevača na Australiju!

Po već ustaljenoj praksi, uoči zime u Srbiji, naši estradni umetnici se "sele" u toplije, južne krajeve, tačnije u Australiju. Sudeći po najavama u lokalnim etničkim listovima, pre svega u dnevniku "Vesti", već ovog vikenda, u organizaciji M-Music svoju turneju započinje Milomir Miljanic Miljan. Pevač koji je već nekoliko puta gostovao na petom kontinentu i, može se slobodno reći, ostavio izvanredan utisak, u petak, 4. novembra, premijerno će nastupiti u Srpskom centru Maddington u Pertu. Sutradan leti za Melburn u Srpski sportski centar, pa u nedelju na piknik kod crkve Uspenje Presvete Bogorodice na Arundelu u Brizbanu. Nedelju dana kasnije, Miljan će nastupiti u Kanberi (11. novembar), u Sidneju u subotu, u Srpskom kulturnom klubu Sveti Sava u Hoxton parku, a turneju će završiti nastupom u Volongongu u nedelju 13. novembra u sali crkve Sveti Jovan Krstitelj.
Najviše interesovanja izazvala je najavljena turneja Dragana Kojića Kebe koji u Australiju dolazi u organizaciji veoma ozbiljne i profesionalne Dimsa Entertainment kompanije. I Keba kreće od Perta, 25. novembra sa nastupom u Sicilian klubu u Balkati. Subota i nedelja (25. i 27.11.) su rezervisani za Melburn – prvo u sali makedonske crkve u Eppingu, pa u S-Baru u Dandenongu gde inace živi najveci broj Srba u drzavi Viktoriji. Popularni pevač iz Srbije će nedelju dana kasnije, tačnije u petak, 2. decembra, nastupiti u Sidneju, u Makvori centru u Liverpulu, a oproštaj od Australije je rezervisan za Adelaid u subotu, 3. decembra u Kopernik sali u Athol Parku.
"Karte za Kebine nastupe, naročito u Melburnu i Sidneju su prosto planule", rekao je menadžzer i vlasnik kompanije "Dimsa Entertainment", Dimče.
U lokalnom listu Srpski glas pojavila se informacija po kojoj će Vesna Zmijanac nastupiti na dočeku Nove godine u sali Srpske narodne odbrane u predgrađu Sidneja, Canley Valley. Trebalo bi to na neki nacin da bude i promocija njenog najnovijeg albuma u Australiji gde je jos uvek popularna a dugo nije gostovala. Čuvena pevacica, kako smo saznali, još uvek ovu informaciju nije potvrdila. Grand_Event kompanija je za ljubitelje muzike najavila dolazak Jelene Karleuše, ali za sada se ne znaju tačni termini. Šuška se da bi njena turneja trebalo da započne 9. decembra.
Konačno, iz Crkveno-školske opstine Sveti Sava iz Melburna, stigla je informacija da ce za doček Srpske nove godine kod njih nastupiti provereni pevač Bora Drljača. O ostalim dolascima pevaca za sada se samo šuška ali će ih nesumnjivo biti tokom decembra i januara.

Autor: Rade Berak