‘Pusi rajot’ ponovo u centru pažnje: Video snimci sa ‘neuspelog’ nastupa u Sočiju

Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alekhina

Ruski pank sastav “Pusi rajot” završava svoj boravak u olimpijskom gradu Sočiju, objavljivanjem video snimka u kome se kritikuju Zimske olimpijske igre i ruski predsednik Vladimir Putin.

Bend je od nedelje radio na pravljenju snimka i imao je žestok sukob sa vlastima.

U sredu su ruske bezbednosne snage napale članice pank grupe, koje su pokušali da izvedu performans, pozivajući se na Olimpijske igre u Sočiju.

Šestoro članova grupe, pet žena i jedan muškarac, pokušali su da izvedu muzički performans pod maskama, ali su ih ruske bezbednose snage u tome sprečile
“Pusi rajot” je danas prikazao video snimak pod nazivom “Putin će vas naučiti kako da volite domovinu”.

Snimak, koji je postavljen na “JuTjubu” sadrži pesmu i prikaz protesta sastava, preneo je AP. Članice benda su izjavile na konferenciji za novinare da ponašanje prema njima u Sočiju predstavlja simptom gušenja drugačijeg mišljenja u Rusiji.

Dve članice benda provele su skoro dve godine u zatvoru pod optužbama za huliganizam zbog performansa 2012. godine u glavnoj katedrali u Moskvi, u kojem su kritikovale Putina.

Izvor: Tanjug

Komentari1 komentar

  1. Znaci vristim, e ruke im se pozlatile, sto volim samo nisu ih dobro trebali su da ih unakaze da Kurave za vek vekova zaborave da blate zemlju koja ih je iznedrila

    Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0