Novi broj časopisa “Čuvari ravnice”: Akcija “Pokažimo svom mestu koliko ga volimo”!

- CUVARI RAVNICE naslovna 4 5  72 tacke

Akcija pod nazivom “Pokažimo svom mestu koliko ga volimo”, izazvala je veliko interesovanje kod učenika osnovnih škola, njihovih učitelja i nastavnika o čemu govori učešće 94 škole sa teritorije Vojvodine. Ljubav koju su svi pokazali prema svom mestu i želju da ga sačuvaju je bezgranična.

Ovim putem se zahvaljujemo svim školama na učešću i pozivamo da nastave da šalju svoje radove jer ova akcija ne bi smela nikada da prestane!

Pošto, kao u svim akcijama, treba izdvojiti i one koji su se na neki način nametnuli više od drugih, između 94 pobednika ove akcije takođe morale su se izdvojiti pojedine škole i pojedince….

Odabir bilo koje škole koje su poslale radove svojih učenika bio bi ispravan!

Ovim putem pohvaljujemo sve škole učesnic,e ali moramo priznati da su 24 škole bile za ekološki pedalj ispred ostalih.

Svaki kriterijum odabira uspešnijih u jednoj ovako velikoj i značajnoj disciplini. kao što je zaštita životne sredine, je ispravan jer svako svojim delovanjem u zaštiti životne sredine je već pobednik!

Kod svih radova je cenjena ideja, trud, obim angažovanja, spektar interesovanja, brojnost aktivnosti, uočavanje problema, predlog rešavanja, način prezentovanja, kreativnost, inovatinost, kompletan utisak…

Uf!!! Nimalo lak posao!

Sve škole dobijaju zahvalnicu za učešće u ovoj akciji i nagrađuju sa po pet primeraka godišnje pretplate na “Čuvare ravnice”, (4 broja) i po pet primeraka knjižice “Ekološki rečnik u stihu”.

Ali, ma koliko nam je bilo teško ipak smo morali izdvojiti i one koji su za dašak vetra bili “ekološkiji”…

Pobednik akcije “Pokažimo svom mestu koliko ga volimo” za školsku 2013./2014. godinu je Osnovna škola “Đura Jakšić” iz Kikinde, čiji su učenici predvođeni selektorima tima, učiteljicom Sandrom Bogdanov i nastavnicom Danijelom Dragin svojim načinom, raznovrsnošću, kvalitetom i obimom ,,pokazivanja svom mestu koliko ga vole,, za nijansu, skoro nevidljivu, bili ispred ostalih.

Časopis “Čuvari ravnice” se prodaje na kioscima u Vojvodini I Beogradu kao i putem pretplate. Informacije o pretplati možete naći na fejsbuk stranici Časopis Čuvari Rvanice ili na mejl cuvariravnice@gmail.com.

PPOBEDNICI UCENICI OSNOVNE SKOLE DJURA JAKSIC KIKINDA

Autor i foto: Life Content

Ostavi komentar