Ozi Ozborn dovodi ženu na Ušće!

Sa Ozijem Ozbornom u Beograd stiže i njegova supruga Šeron, koja će činiti tim od 30 ljudi koji prate čuvenog muzičara. Uprkos tome što je njihovom sinu Džeku nedavno dijagnostikovana multipla skleroza, Ozi i Šeron će, sudeći po opremi koju donose na Ušće, 28. juna napraviti pravi spektakl.
Ozi Ozborn i prijatelji u Beograd stižu sa sedam šlepera sopstvene produkcije, u koju spadaju veliki LED ekrani, pirotehnika, topovi s penom i još mnogo specijalnih efekata. Njegov produkcijski tim sa sobom donosi i sve instrumente i opremu, gde spada i čak 30 raznih gitara.
Ozi na turneji ima šest vegetarijanaca, pa nijedna supa ili prilog ne sme da sadrži meso niti da bude spremljena na životinjskoj masti. Svi obroci moraju da budu servirani u kvalitetnom posuđu – porcelanskim tanjirima, sa odgovarajućim escajgom i servirani isključivo na stolovima postavljenim platnenim stolnjacima.
Svi sokovi treba da budu ceđeni, dok su sokovi na razređivanje neprihvatljivi. Iako je tražio kvalitetno posuđe, to ne važi i za čaše. One moraju da budu od papira, ne od plastike ili stiropor pene. Za razliku od Ozija, originalni basista grupe „Blek sabat“ Gizer Batler insistira na četiri prave šolje za kafu.
Obojica u garderobama moraju da imaju što veća ogledala i po četiri velika crna peškira, dok Sleš insistira na šest manjih crnih peškira.
Ozi i njegov tim su konačno obelodanili postavu „Prijatelja“, koji će na Vidovdan nastupiti na Ušću. Dakle, ko će činiti bend pored basiste Gizera i gitarista Sleša i Zaka Vajlda?
Rob Blasko Nikolson – basista koga većina fanova zna po radu na solo albumima Roba Zombija i grupe „Danzig“. Rob je svirao i u bendovima „Kriptik sloter“, „Kiling spri“ i „Safer“.
Gas Dži – ovaj energični gitarista je rođen u Atini i pored Ozija, nastupa i sa svojim bendom „Fajervind“. Svirao je i u grupama „Arč enemi“, „Najtrejdž“ i „Drim ivl“.
Adam Vejkmen – sin čuvenog klavijaturiste Rika Vejkmena. Osim što svira sa Ozijem i „Blek sabatom“, Adam je radio sa Eni Lenoks, Trevisom, Viktorijom Bekam…
Tomi Klafetos – svirao je sa Alisom Kuperom i Tedom Nagentom. Proslavio se radom sa Robom Zobiom.

Izvor: Blic