Faith No More: Očekujte “razvaljivanje” na Ušću!

 

 

Slavni rokeri iz San Franciska, grupa “Faith no more”, održaće prvi put u karijeri koncert u Beogradu, 29. juna na Ušću, u sklopu prvog “Belgrejd koling” festivala.
Nakon što su putem zvanične stranice na “Facebook-u” pozvali obožavaoce na festival, uz poruku na srpskom jeziku (pa još na ćirilici): “Srbija, donosimo buku, možete doneti rakiju”, preko “Avalon produkcije” koja organizuje trodnevnu feštu, “Faith no more” su poslali novu poruku.
“Kao bend pokušavamo da dođemo i sviramo u Beogradu tačno dve decenije. Godine 1998. smo zamalo uspeli, ali je buking bio otkazan. Sada će nam se želja konačno ispuniti. Beograd je ne samo jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu, već i mesto gde sam bio na mnogobrojnim koncertima, pa znam koliko su vaši fanovi sjajni i kakva je energija na svirkama. Čast nam je i zadovoljstvo što konačno dolazimo u vašu prestonicu, da razvalimo Ušće svojom muzikom”, poručio je Bil Guld, osnivač i bas gitarista “Faith no more”.
Guld je nekoliko puta privatno boravio u Srbiji i isključivo odsedao kod prijatelja. Najviše je uživao u bureku sa sirom i kajsijevači. Išao je na koncerte domaćih i stranih bendova i gledao ih iz publike, gde ga je malo ko prepoznao. Tako, na primer, na koncertu “Motorheda” 2002. na stadionu „Tašmajdan“, niko živ nije prepoznao rok zvezdu koja je stajala blizu bine. Vođa “Faith no more” i danas intenzivno prati našu muzičku scenu, a veliki je ljubitelj i tradicionalnih numera, što je dokazao obradom “Ajde, Jano”, s kojom su spektakularno zatvorili “Egzit” festival pre dve godine.
Među vodećim zvezdama na impresivnoj listi izvođača “Belgrejd koling” festivala su i Džesi Džej (posle Adel najpopularnija evropska pevačica), legendarni Ozi Ozborn sa gostima Slešom i Zakom Vajldom, Džoni Roten i “Pablik imidž limited”, glam rokeri “Darknes”, famozni “Sisters ov mersi”, nekadašnji grandž bend “Agli kid Džo”… a otvoriće ga beogradski S.A.R.S. Jednodnevne ulaznice koštaju od 2.990 do 4.500 dinara, dvodnevne 5.990, a trodnevne 7.990 dinara.
Izvor: Novosti