Srpska elita slavila pad Bastilje!

U ambasadi Francuske upriličen je svečani prijem povodom obeležavanja pada Bastilje, Nacionalnog praznika te zemlje. Ljubazni domaćini ambasador Žan Fransoa Teral i njegova supruga Mari Pjer ugostili su ljude iz državnog vrha Srbije, predstavnike diplomatskog kora, umetnike i druge javne ličnosti.
U raskošnoj bašti ambasade pored bazena premijer Mirko Cvetković otkrio je bistu nekadašnjeg francuskog ministra inostranih poslova Luja Bartua, koji je ubijen u atentatu na kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, 1934. godine u Marseju.

Spomenici služe da bi nas podsećali na važne istorijske datume, ali i da nas opomenu da se ratovi više nikad ne dogode i da svi narodi žive u miru i slobodi – rekao je Cvetković, posle koga su prisutne zvanice pozdravili franscuski ambasador Žan Fransoa Teral i njegova supuga Mari Pjer, kao i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.
Posle oficijelnog dela, prisutni su uživali u koktelu i specijalitetima francuske kuhinje. Među zvanicama su bili ministri Rasim Ljajić, Božidar Đelić, političari Vuk Drašković, Vojislav Koštunica, Dragoljub Mićunović, biznismen Miroslav Mišković i drugi. Proslavi su se pridružili Slobodan Šijan, Miss Srbije Jelena Marković, Sandra i Robet Čoban, Milica Milić, Luna Lu, Duška Jovanić, Tanja Pujin, Branka Petrić i mnogi drugi.

Autor: Jelena Popović

Komentari2 komentara

  1. Unesite ime:

    Jao kako su lepi vucic i nikolic kao par

    Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Slike su FENOMENALNE! Toliko su svi lepi da covek ostane bez daha,a i prikladno su obuceni,narocito Luna,Dana iDuska.VRH!

    Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0