Konferencija za medije_

Farmaceutska kompanija PharmaS Srbija pokrenula je CHC (engl. Consumer Healthcare) diviziju, odnosno segment bezreceptnih proizvoda, u sklopu kojeg je i predstavila prvi proizvod u potpunosti razvijen unutar kompanije – inovativni probiotik PharmaS PROBalans, koji se proizvodi u PharmaSu. Inovativnost PharmaS PROBalansa ogleda se u jedinstvenoj kombinaciji sastojaka putem kojih vraća ravnotežu u probavni sistem i metabolizam i reguliše crevnu floru. Ne postoji proizvod sličnog sastava i delovanja na domaćem tržištu, a upravo zbog toga PharmaS PROBalans je u postupku patentne zaštite za ceo svet.

Anđelina Arsić, direktorka PharmaS Srbija, istakla je da je logičan korak u razvoju PharmaSa Srbija nakon snažne prisutnosti u području lekova na recept gde PharmaS ima 30 registrovanih lekova, bio ulazak u CHC područje. “Pre deset godina farmaceutske kompanije u svetu su se rešavale ovih divizija, a danas ih sve više osnivaju unutar kompanije jer kod populacije raste interes za samolečenje, odnosno kupovinu bezreceptnih proizvoda. Mi imamo snažnu infrastrukturu putem koje možemo raditi na razvoju takvih proizvoda, a dosadašnja ulaganja u Srbiji iznose preko 20 miliona evra. U Zrenjaninu smo još pre godinu i po dana otvorili modernu fabriku u kojoj je zaposleno 30-ak stručnjaka i tamo proizvodimo lekove koje plasiramo na srpsko i druga tržišta u regionu“, rekla je direktorka Arsić i dodala kako su PharmaS proizvodnja, kontrola kvaliteta lekova, skladištenje i distribucija uspostavljeni u skladu sa najstrožim EU standardima, odnosno standardima dobre proizvođačke prakse (GMP standardi) kao i ISO 22000:2008 sertifikatima, normama sastava proizvodnje i skladištenja.

Prvi CHC proizvod, PharmaS PROBalans, namenjen je svima koji vode brigu o svom zdravlju i koji žele da smanje posledice brzog načina života, a medijima ga je predstavila dr Marija Petrović, menadžer prodaje i marketinga kompanije PharmaS. “PROBalans poseduje inovativnu formulu putem koje je moguće istovremeno delovanje bakterija mlečne kiseline, cinka, vitamina B6, ekstrakta nane i prirodnog sastojka apigenina koji nema niti jedan sličan proizvod na tržištu. Namena proizvoda je vrlo široka, a između ostalog pomaže u vraćanju ravnoteže crevne mikroflore za vreme uzimanja antibiotika, pomaže kod nadutosti, zatvora i proliva, deluje kod crevnih virusnih i bakterijskih infekcija kao i na razliičita upalna stanja u organizmu.

Na razvoju PROBalansa je radio tim od 20 stručnjaka tako da smo ponosni što su ga razvili naši stručnjaci i imamo u planu dalje širenje palete proizvoda u sklopu CHC segmenta”,, rekla je dr Petrović i dodala kako bi ove godine na srpskom tržištu trebalo da se pojavi još nekoliko proizvoda iz ove divizije.

NIK_4768

Govoreći o sastojcima PROBalansa specijalista ishrane Prim. dr sci. Jelena Gligorijević je naglasila kako je prednost ovog proizvoda sinergijsko delovanje prirodnih materija. “To se posebno ističe sadržajem inovativnog sastojka apigenina poreklom iz cveta kamilice koji omogućava brže delovanje, dok formulacija sadrži i tri različita soja probiotika i prebiotik inulin, zatim vitamin B6 i cink koji doprinose metabolizmu i razgradnji hranjivih materija u telu, a upotpunjuju je ekstrakt lista nane. Raznovrsni mehanizmi delovanja ključ su delotvornosti i inovativnosti ovog proizvoda”, zaključila je dr Jelena Gligorijević. Naglašeno je i kako je formulacija proizvoda kapsulirana u želučanootporne vegetabilne kapsule čime se postiže poboljšan nivo preživljavanja korisnih bakterija mlečne kiseline u želucu i njihov dolazak do creva gde su najpotrebnije.

Kompanija PharmaS će u narednom periodu biti fokusirana na sopstvenu proizvodnju, razvoj sopstvenih brendova od strane domaćih stručnjaka, ali i plasiranje proizvoda na druga tržišta van regiona. PharmaS će i dalje u razvoju poseban naglasak stavljati na inovativnost tokom celog procesa od razvoja proizvoda do samog pakovanja proizvoda što je vidljivo i na pakovanju PharmaS PROBalansa putem 3D nalepnice kakva ne postoji ni na jednom farmaceutskom proizvodu.

Predstavljanje Probalansa

Autor: Life Content