DSC_8112

Prvi dan programa je završen. Vidimo se ponovo sutra od 18 časova na istom mestu, novi hor i gost iznenađenja.

????????????????????????????????????

18:36

Program je nastavio dečiji hor sa božićnim pesmama.

18:30

23

Daniela je pozvala Vesnu Savić Đukić da se obrati publici u ime UNICEF-a

Vesna Savić Đukić: Želela bih da pozdravim sve ispred UNICEF-a i da vas pozovem da uživate u ovim pesmama, divnoj jelki i manifestaciji. Sigurna sam da će svaki dan biti divan i da ćemo svi zajedno uz ove divne pesme ući u 2016. godinu

31

28

18:20

Svoj program upravo izvodi hor “El Sistema” iz Novog Sada i Obrenovca. Raspevana jelka je počela

El Sistema” je vizionarski globalni projekat koji je u Srbiji podržan od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Nacionalne komisije za Unesco i Vladine kancelarije za socijalno uključivanje (SIPRU) koji, kao novi model socijalne promene, kroz muziku menja život dece kojoj su uskraćene osnovne životne mogućnosti. El Sistema, koristi muziku kao alat za društvenu inkluziju i obuhvata četiri miliona dece i mladih širom sveta. Zbog svoje dugotrajnosti i efikasnosti proglašen je od strane Unesca za najuspešniji socijalno inkluzivni program u svetu.

U Srbiji program sprovodi Music Art Project u šest gradova i obuhvata 250 dece iz srednjih i nižih društvenih slojeva, ali je okrenut najviše ka deci sa margina društva.

Muzičke radionice El Sistema u Novom Sadu organizuju se u okviru saradnje Kulturnog centra Novog Sada i Centra za socijalni rad Novog sada čiji štićenici su polaznici ovih radionica. Ove radionice vode nastavnice Una Gašparović i Maja Vukobrat. Program El Sistema u Obrenovcu se organizuje u saradnji sa dečijim horom “Kruna od nota” koji vodi nastavnica Maja Jovanović

DSC_8117

18:12

DSC_8126

Raspevana Jelka peva sa Tijanom Dapčević

Tijana Dapčević: Veliki aplauz za ovu divnu decu koja su ulepšala ovu jelku. Poslala sam mejl Deda Mrazu, jer tako komuncirimao u 21. veku, bila sam dobra u ovoj godini, a obećala sam da ću biti još bolja i obećala sam koncert u Beogradu. Svaka čast i veliki aplauz za Color Press Grupu i za časopis Hello i UNICEF što su uradili ovakav događaj. A, ovu pesmu sigurno znate, zove se zvončići.

DSC_8120

Daniela je najavila specijalnu gošću, pevačicu Tijanu Dapčević

Daniela Stamenković otvorila je manifestaciju: Čast mi je da u ime Color Press Grupe najavim ovu divnu manifestaciju koju smo organizovali uz pomoć naših prijatelja iz UNICEF-a i TC BIG! U programu koji će trajati do 08.01. imaćete prilike da čujete decu iz škola stranih jezika, zatim škole glume, kao i horove iz Novog Sada i drugih gradova Vojvodine. Svako veče, osim dane kada su praznici u 18.00 u Tržnom centru BIG nastupaće jedan dečiji hor sa programom božićnih i novogodišnjih pesama na različitim jezicima. Manifestacija Raspevana jelka takođe je i humanitarnog karaktera. Naime, svakog dana, dok traje program, prikupljaćemo odeću za beskućnike u Futogu. Odeću narednih dana možete ostaviti kod koleginice Tanje Dobanovački.

DSC_8110

18:00

Od večeras do 8. januara samo u sklopu SC BIG svi posetioci će biti u prilici da svaki dan od 18 sati uživaju u najlepšim prazničnim melodijama.

Deca svih uzrasta iz novosadskih škola jezika, glume i pevanja izvodiće program novogodišnjih i božićnih pesama.

Mališani će nastupati na dekorisanoj konstukciji u obliku jelke i tako simbolično predstavljati Raspevanu Prazničnu Jelku.

Na svečanom otvaranju večeras će nastupiti hor “El Sistema” iz Novog Sada i Obrenovca, a podršku će im pružiti pevačica Tijana Dapčević.

Singing Christmas Tree je događaj koji se prvi put održava u Novom Sadu po uzoru na svetske metropole.

U saradnji sa SC BIG Raspevanu Prazničnu Jelku novosađanima predstavljaju magazin Hello! i UNICEF.

Detaljan program možete pogledati OVDE

baner-sajt-141220145(1)

DSC_8119

DSC_8104

DSC_8091

DSC_8092

DSC_8093

DSC_8100

DSC_8089

DSC_8084