8

Sunčanog decembarskog jutra ekipa „MAXI domaćice meseca” uputila se ka Niškoj Banji, s namerom da izaberemo najbolju „MAXI“ domaćicu, poslednju u ovoj godini, u prekrasnom ambijentu restorana „Kafanče banjče“.

Kao po običaju, domaćice su nas nestrpljivo iščekivale, a medenjake, kojima su obeležile ovomesečnu temu, već su postavile na sto, raskošno, pompezno i šarenoliko.

Prava je šteta bila načeti ih tako lepe i ukrašene. No, žiri ipak nije odoleo. Tvrdeći da su na mukama, probali su sve medenjake, njih preko dvadeset, i deleći ocene, izabrali su tri najbolja i najukusnija.

7

U sastavu žirija našli su se: Mirjana Stamenković, direktorka gerontoločkog centra, Miloš Aranđelović Vizantija, muzičar, Lidija Stojanović, vlasnica restorana „Kafanče banjče“, Zorica Milenković, novinarka radija „City“, Milena Milošević, novinarka i Dejan Tasić, novinar „RTS-a“.

Tako je treću nagradu osvojio sedamnaestogodišnji Vukašin Marković, koji je dobio knjigu od izdavačke kuće „Prometej“, i koji se nije stideo da prizna kako voli da provodi vreme u kuhinji.

Njegova majka, Slađana Marković, osvojila je drugu nagradu koju daruje „Jolly tours“- sedmodnevni aranžman na Kopaoniku u vili „Jana“, s mogućnošću da povede još jednu osobu.

Prva nagrada, „MAXI“ vaučer u iznosu od 10. 000 dinara, kao i titula decembarske „MAXI domaćice meseca”, dodeljena je Ireni Antić, koja nije krila svoje oduševljenje, ističući da inače pazari baš u „MAXI“ marketima!

5

Vredni pokloni obradovali su ne samo Nišlijke i mladog Nišliju, nego i sve ostale takmičarke koje su kao utešnu nagradu dobile magazine „Color Press Grupe“.

Ali, još neko se radovao. Učenicima škole „14.Oktobar“, kao i štićenicima gerontološkog centra iz Niša, odneti su svi medenjaci, kao i magazini najveće medijske kuće, među kojima su oni najčitaniji-kulinarska izdanja. A baš u njima možete pronaći lak način kako da se prijavite i sami budete deo ovog dugogodišnjeg humanitarnog projekta, a možda ste baš vi sledeća „MAXI“ domaćica meseca!

6

Družićemo se nakon praznika, kada nastavljamo sa darovima i posetama onima kojima je to najneophodnije, a do tada uživajte u pobedničkom receptu decembarske „MAXI“ domaćice meseca iz Niša!

Pobednički recept:

Sastojci:
2 jaja
2 supene kašike meda
1 prašak za pecivo
1 kafena kašičica kakaa
Malo cimeta
125gr margarina
1 dl ulja
Brašno po potrebi

Priprema:
*Od svih sastojaka umesiti testo
*Oblikovati ga po želji
*Peći 10 minuta na 200 stepeni
*Gotove medenjake dekorisati po želji

3

1

2

9

4

18

10

11

12

13

14

15

16

17

Autor: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mirko Todorović, Life Content