gor_3720

U prepunoj sali Amerikana, beogradskog Doma omladine, održana je četvrta po redu konferencija posvećena tinejdžerima – Teen Talk u organizaciji uredništva magazina Bravo, uz podršku kompanije Telenor.

Preko 200 tinejdžera provelo je dan prepun uzbuđenja, zabave, edukacije i novih poznanstava. Konferenciju, jedinu u regionu koja je posvećena mladima, otvorio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić koji je prisutnima skrenuo pažnju na odgovornost i problem vršnjačkog nasilja, što je centralna tema ovogodišnje konferencije: „Jedna reč može da znači puno, i lepa i ružna. Svi mi predstavljamo svoje roditelje i okruženje zato budite odgovorni!

Na panelu pod nazivom “FRIEND OR FOE: Šta je ustvari vršnjačko nasilje i kako se sa njime izboriti” učestvovali su dr Oliver Vidojević, psihoterapeut za decu i mlade, Mirjana Vidović, studentkinja, jedna od kreatorki Aleksinog zakona, Ivica Videnović, reditelj filma “Buka i bes”, Mikaina Stefanović, Centar za socijalni rad Beograd, Dušan Lapadatović, žrtva vršnjačkog nasilja. Moderator: Tatjana Vojtehovski, novinarka.

Uvodničar: Ivana Milenković, koordinator projekta “Drug nije meta”, www.srbijadanas.com

Poslušajte o čemu su govorili u videu: