Nakon Novog Sada i Niša, ekipa Teen Talka 2016  konačno stiže i u Beograd. Beogradski Dom omladine 8. novembra od 9.30 ugostiće veliki broj tinejdžera iz Beograda i cele Srbije, a magazin Bravo, u saradnji sa tradicionalnim Teen talk partnerom Telenorom, potrudiće se da ovaj dan učini zabavnim i korisnim za sve posetioce.

andrea

Na panelu “FRIEND OR FOE: Šta je ustvari vršnjačko nasilje i kako se sa njime izboriti” učestvovaće i Andrea Silić, policajka, Policijska uprava Novi Sad.

Kada čitamo vesti stiče se utisak da se vršnjačko nasilje svake godine povećava. Da li je takva situacija na terenu?

– Nažalost, to je tačno. Situacija na terenu je takođe poražavajuća, sve je više konflikata i nasilja među vršnjacima.

Ko najčešće prijavljuje vršnjačko nasilje? Da li su to drugari, roditelji, škola…?

– Vršnjačko nasilje najčešće prijavljuju roditelji i to uglavnom kasno, kada je maltretiranje već uzelo maha.

Šta je potrebno da svi zajedno uradimo kako bi se smanjilo vršnjačko nasilje?

– Mnogo toga. Za početak možda ne bi bilo loše da roditelji svoju decu usmeravaju na sport i na taj sjajan način ih nauče kako da kanališu energiju s kojom raspolažu. Osim toga bitna je i komunikacija između roditelja i dece kao i nastavnika i dece, koja se nažalost svela na viku i kazne. Mogla bih još mnogo toga da kažem na ovu temu, ali suština je upravo u ophođenju.

Teen talk se u Beogradu održava već četvrti put i svojevrsni je brend o kom se dugo priča.

Kompletan program pogledaj OVDE.

Ukoliko i ti želiš da budeš gost na konferenciji “Teen Talk”, pošalji nam svoje lične podatke (ime, prezime, broj telefona i školu koju pohađaš) na mail office@communications.rs!