Novosadski Winter Fest” vratio je na novosadske ulice fijaker nakon 30 godina. Jedna od najvećih atrakcija našeg festivala čini da praznična čarolija u centru Novog Sada bude potpuna.

Pored praznične čarolije, “Novosadski Winter Fest” doneo je i romantiku, jer su se na fijakeru do sada dogodile čak tri prosidbe.

Sa jednom od budućih mladi, Vesnom Ilić, imali smo prilike da razgovaramo, a ona nam je otkrila koliko je bila iznenađenja što ju je njen budući suprug, Sem Bišop, Englez koji već tri godine živi u Novom Sadu, zaprosio upravo dok su se vozili fijakerom u Zmaj Jovinoj ulici:

Bilo je već dosta kasno, oko 22 časa, fijakeristi su se već pakovali da krenu, a ostao je ovaj drugi sa belim konjima. Seli smo u fijaker i vozili smo se Zmaj Jovinom ulicom. Kada je fijakerista okrenuo krug i počeo da se vraća, meni je bilo jako lepo što su te svetiljke iznad nas i ja sam sve vreme gledala u njih gore i komentarisala kako je lepo, i kad sam u jednom trenutku pogledala, sada već u svog verenika, on je držao prsten. A, pošto je oko nas bilo i dece, ona su ustvari prva videla prsten i počela da viču: “On je nju zaprosio, on je nju zaprosio”, i ja sam tada pogledala. Bilo je jako lepo.

Vesna se već jednom vozila fijakerom sa svojom decom, na početku “Novosadskog Winter Festa” i pričala je svom momku o tome kako je bila lepa vožnja i da moraju da se voze zajedno. Videli su i fotografije fijakera na Fejsbuku, a Vesna obožava konje i oduvek je želela da nauči da jaše, pa je Semu odatle i pala ideja na pamet za prosidbu. Fotografijom nisu zabeležili prosidbu, jer su želeli da se ovog događaja sećaju.

Svoju svadbu pripremaju za maj ove godine i trenutno sređuju Semove papire iz Engleske, a mi im želimo svu sreću u bračnom životu i još mnogo lepih trenutaka u Novom Sadu.

Fijakeri voze svakog dana, stanica fijakera je ispred Crkve Imena Marijina (katedrala), pa budite naši gosti.

Jelena JovičićNovosadski Winter Fest