img_9443

Drugog vikenda „Novosadskog Winter Festa“ sunčano i toplo zimsko vreme nas je poslužilo i uz sjajan program na „raspevanoj jelki“ i centralnoj bini, na Trgu slobode je bila prava praznična atmosfera.

img_9426

img_9452

img_9472

img_9439

Sinoć smo na Singing Christmas Tree slušali hor „Hohlomuški“, zatim na bini bend „Negde između“, a ispred Delta radija DJ duo Vantiz.

img_9650

img_9683

img_9721

img_9745

img_9861

Večeras od 18h na Singing Christmas Tree nastupa hor Prosvetnih radnika iz Novog Sada, a gošća “raspevane jelke” biće glumica Jovana Stipić. Jedinstvena konstrukcija na kojoj svakog dana nastupaju dečiji horovi realizovana je uz podršku Vojvođanske banke i Next soka – Bući Bući.

Od 20h na centralnoj bini nastupaju VIS „Vanja i Saša“, akustični duo iz Novog Sada, koji pevaju samo o ljubavi i vole kišu. Pobednici su ovogodišnjeg TAKT Festa, a evo šta su nam rekli o “Novosadskom Winter Festu”:

Koncept Winter Festa se nastavlja na tradiciju evropskih srednjovekovnih vašara i nešto što je potpuno prirodno za Novi Sad. Danas se kultura u velikoj meri oslanja upravo na festivale, tako je doprinos Winter Festa kulturnoj produkciji Novog Sada značajan. Kao i svaki novogodišnji vašar i Winter Fest ima pomalo kičastu auru koja je verovatno sastavni deo jezika manifestacija tog tipa pa nismo ni sigurni da li to treba menjati ili ne. Winter Fest okuplja ljudež različitih generacija i društvenih statusa te uz dobru muziku, vrele kobasice i kuvano vino ima kohezionu društvenu ulogu.”

Nakon njih slušamo DJ-a XLX.

img_9626

img_9622

Fijakerom se od danas, pa do vikenda, možete provozati od 17h. Cena karte je 200 dinara, za decu mlađu od 12 godina besplatno, i možete je kupiti u velikoj kolibi kod Katedrale. Od svake kupljenje karte 50 dinara biće odvojeno za kupovinu novogodišnjih paketića koje ćemo donirati socijalno ugroženoj deci.

Od danas u kućici koju smo ustupili dečijim ustanovama, možete kupiti rukotvorine koje su pravila deca iz Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

Na panoima kod Miletićevog spomenika možete pogledati izložbu fotografa Color Press Grupe, Mladena Sekulića, kao i najznačajnija dela iz Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Zvanični hašteg manifestacije je #NSWinterFest koji možete da koristite na društvenim mrežama i podelite sa nama svoje fotografije.

Praznična čarolija, u organizaciji Color Press Grupe, kompanije Ninamedia i uz podršku Grada Novog Sada, traje do 3. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.

img_9810

img_9809

img_9647

img_9612

img_9610

img_9606

img_9601

img_9544

img_9527

img_9435

img_9504