Novosadski Winter Fest” se nakon tri dana u Zmaj Jovinoj ulici zbog proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru, ponovo vraća na Trg slobode i nastvlja sa muzičkim programom.

Posetioci su juče mogli da se provozaju i fotografišu pored ručno izrađene kočije nalik onoj u kojoj se zovi britanska kraljica Elizabeta Druga. Pozlaćene kočije koje vuku četiri konja napravio je Nestor Slepčev sa Čeneja i za to mu je bilo potrebno dve godine.

Danas u 17:20h pozivamo najmlađe sa svojim roditeljima da dođu na lutkarsku predstavu “Čudotvorni izvor” koju smo organizovali uz pomoć naših prijatelja iz Minaque.

Večeras u 19h ataše za kulturu, nauku i promociju Ambasade Poljske, Joanna Budišin, otvoriće izložbu o Poljskoj na Trgu slobode i obratiti se pristunima.

Na centralnoj bini zatim sledi javni čas tanga zahvaljujući udruženju “Todo Tango“. Plesni parovi će nam uz muziku izvesti tango pokrete, a posetioci mogu slobodno da se pridruže. Nakon toga od 20h slušamo DJ duo Vantiz sa Delta radija.

U drvenoj kućici koju smo ustupili dečijim i humanitarnim ustanovama od danas se nalazi organizacija “Čepom do osmeha“. Svratite do njihove kućice, ostavite plastične čepove, jer prihod od njihove prodaje odlazi u humanitarne svrhe.

Provozajte se fijakerom, vašu fotografiju uz zvanični hešteg #NSWinterFest postavite na društvene mreže, a fotografije sa najviše lajkova obradovaćemo zimovanjem na Kopaoniku. Pobednike ćemo proglasiti 1. februara na našoj Fejsbuk stranici.

Praznična čarolija, u organizaciji Color Press Grupe, kompanije Ninamedia i uz podršku Grada Novog Sada, traje do 2. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest. Prijatelj festivala je i Elektroprivreda Srbije.