11

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice nemačke nacionalne manjine u Srbiji.

Nakon zvaničnog obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press Grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Tim povodom generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković je rekao:

Robert Čoban je pre jedno šest meseci razgovarao sa mnom i rekao da ima ideju da pravimo Oktoberfest. Onda smo se obratili gradonačelniku. Gradonačelnik je, kao što je i sam rekao, taj razgovor je i to ubeđivanje trajalo manje od dva minuta. Nakon toga se celom ovom konceptu, realizaciji projekta pridružila i Nemačko-srpska privredna komora i normalno Ambasada.”

Kompletno obraćanje poslušajte u videu: