sanja-busic

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice namačke nacionalne manjine u Srbiji.

U petak su nastupili Zvonko Bogdan, The Frajle i bend Ničim Izazvan, a posetioci su imali priliku da uz sjajnu muziku probaju pivo od više stotina pivarskih izlagača, najukusnije austrijske i nemačke kobasice, kao hrskave perece iz peći najboljih srpskih pekara.

Drugog dana festivala, 29. oktobra, posetioci su uživali u celodnevnom programu. Porodice, odnosno najmlađi posetioci su na poklon dobijali perece i poklon pakete za bioskop. U toku dana su nastupali neki od najboljih domaćih DJ-eva, a od večernjih sati posetice su zabavljali bendovi Štikle i Vikleri, Jurassic Rock, Orthodox Celts i Gift.

Prvi Oktoberfest u Novom Sadu posetilo je 15 hiljada ljudi, popile su se desetine hiljada litara piva, pojelo 5 hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca.

Novosadski Oktoberfest podržao je Chipsy, a tim povodom smo tokom festivala razgovarali sa Sanjom Busić, Marketing Activation Manager PepsiCo Marbo Zapadni Balkan, koja nam je rekla:

Jako nam je drago što se prvi put ove godine u Novom Sadu održava Novosadski Oktoberfest. Jako smo ponosni na ovakve manifestacije u našoj zemlji. Upravo zato što su organizovane u slavu piva, provoda sa dragim prijateljima, porodicom i u duhu lepe hrane i lepe muzike. Kao što čujemo u pozadini Zvonka Bogdana.”

Ostatak intervjua poslušajte u videu ispod: