img_9591

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice nemačke nacionalne manjine u Srbiji.

Nakon zvaničnog obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press Grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Tim povodom razgovarali smo sa Frajlama, koje su nastupile prve večeri festivala:

Baš je lepo videti da se ovako nešto pojavilo u Novom Sadu. Stvarno dugo vremena nije bilo ovako nešto zatvorenog tipa kad krene hladno vreme, pa da ljudi mogu da dođu, malo da uživaju u muzici, hrani, druženju, na ovaj način. Tako da smo baš srećni zbog toga.”

Kompletan razgovor poslušajte u videu: