10

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice nemačke nacionalne manjine u Srbiji.

Nakon zvaničnog obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press Grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Tim povodom je zamenica direktora Nemačko-srpske privredne komore, Doris Danilović rekla:

Dobrodošli i ime Nemačko-srpske privredne komore. Moram priznati da nam je velika čast i zadovoljstvo što smo danas ovde i što smo bili podrška ovoj inicijativi našem članu Color Press Grupi i svima drugima koji su podržali ovu divnu manifestaciju, koja između ostalog pokazuje jednu dugogodišnju tradiciju između Nemačke i Srbije.”

Kompletno obraćanje poslušajte u videu:

Mladen Sekulić