img_0794

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice nemačke nacionalne manjine u Srbiji.

Nakon zvaničnog obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press Grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Tim povodom razgovarali smo sa Acom Seltikom, frontmenom grupe Orthodox Celts, koja je nastupila drugog dana festivala:

S obzirom na to šta sam čuo da se dešavalo prvog dana, očekivanja su naglo porasla. Pretpostavljam da će biti vrlo vatreno, uostalom kao i uvek na našim svirkama, ali ovo sad obećava, ono što se kaže svirku hala tipa, što znači jedno ozbiljno, sveopšte veselje.”

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Color Press Grupa