IMG_2073

U ranim jutarnjim časovima ekipa “Color Press Grupe” uputila se ka Niškoj Banji, gde se posle prazničke pauze, organizovala prva u ovoj godini humanitarna akcija “MAXI domaćice meseca”.

Nakon nekoliko sati vožnje, ljubazni domaćini restorana „Kafanče banjče“ u Niškoj Banji dočekali su nas uz rakijicu i meze, onako kako običaj i nalaže. Kao i pun restoran domaćica, vesele i nestrpljive da akcija što pre počne.

Ovaj put domaćice su imale zadatak da pripreme slane palačinke, u čemu su mnoge uživale, ne toliko zbog pokazivanja svog umeća, koliko zbog saznanja da sve ono što su pripremile odlazi školi „14. Oktobar“ u kojoj se nalaze dečica sa posebnim potrebama.

Nakon kraćeg upoznavanja  i oficijelnog dela, žiri je pristupio, ne malom zadatku. Takmičilo se dvadeset osam domaća, a bilo je pripremljeno za ocenjivanje više od trideset različitih vrsta fantastično spremljenih, aranžiranih i dekorisanih slanih palačinki. Ocenjivali su i po izgledu i po ukusu.

Žiri su činili: Prof. dr Duša R. Milisavljević, narodni poslanik, Dragana Rodić Aranđelović, predsednica Udruženja za osobe sa invaliditetom, Emilija Ilić, defektolog škole „14. Oktobar“, Miloš Aranđelović Vizantija, muzičar.

Tako je treću nagradu osvojila Maja Marković, koja je na poklon dobila kuvar od izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada, druga nagrada ide u ruke Saneli Mihajlović, koja će putovati na Kopaonik u vilu „Jana“, zahvaljujući prijteljima iz „Jolly tours-a“, prvu nagradu “MAXI” domaćice meseca februara osvojila je Marina Radojević i vaučer u iznosu od 10.000 dinara.

IMG_2056

IMG_2060

Vredni pokloni obradovali su naše dobitnice, a sve ostale takmičarke su kao utešnu nagradu dobile magazine „Color Press Grupe“, među kojima su oni najčitaniji-kulinarska izdanja. A baš u njima možete pronaći lak način kako da se prijavite i sami budete deo ovog dugogodišnjeg humanitarnog projekta, a možda baš vi budete sledeća „MAXI“ domaćica meseca!

Druženje nastavljamo i sledećeg meseca, kada nastavljamo sa darovima i posetama onima kojima je to najneophodnije, a do tada uživajte u pobedničkom receptu februarske „MAXI“ domaćice meseca iz Niša!

IMG_2078

IMG_2077

IMG_2074

IMG_2041

IMG_2142

IMG_2146

IMG_2151

IMG_2175

„MAXI“ domaćica meseca Niša podelila je svoj pobednički recept sa čitaocima portala:

Palačinke punjene salatom od zeca i pavlake

Sastojci:

Palačinke na kalup

– 3 jajeta

– 1 l mleka

– prstohvat soli

– 1 prašak za pecivo

– ulje (čaša od jogurta)

– brašno po potrebi

Fil:

– oko 700 gr zečetine

– 100 gr majoneza

– 1 čaša ksele pavlake

– soli po ukusu

– kiselih krastavčića

– 100 gr prepečenog susama

Priprema:

Umutiti sve sastojke za palačinke, malo gušće od običnih i peći ih u kalupu za galete.

Fil:

Zečetinu skuvati, kada se ohladi sitno iseckati, dodati ostale sastojke i dobro ih sjediniti. Nafilovane palačinke, premazati pavlakom i dekorisati po želji.

Autor: Gordana Dobanovački, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content