img_9977

Prošao je i treći vikend na “Novosadskom Winter Festu” i to uz sjajnu zabavu, druženje sa najmlađima, humanitarne akcije, dečije nastupe, vojvođanske specijalitete, fijaker i uvek dobru muziku za sve ukuse.

img_9818

img_9791

img_9763

img_9803

Juče smo na Singing Christmas Tree imali priliku da slušamo hor “Kolibri” i da uživamo u nezaboravnim hitovima. Nakon njih na glavnoj bini nastupio je bend “Aza Guilla” i za kraj DJ dvojac Vantiz ispred Delta radija.

img_0020

img_0106

I večeras nastavljamo sa sjajnim programom. Od 18h na “raspevanoj jelki” nastupa hor “Kalimero” iz Novog Sada. Jedinstvena konstrukcija na kojoj svakog dana nastupaju dečiji horovi realizovana je uz podršku Vojvođanske banke i Next soka – Bući Bući.

kneginja-cardasa

Nakon nastupa najmlađih, u saradnji sa Operom Srpskog narodnog pozorišta, prisutni će moći da vide petnaestominutni kolaž iz operete „Kneginja čardaša“ Imrea Kalmana, čija je premijerna obnova bila 10. decembra ove godine.

Tim povodom pitali smo v.d. direktora Opere g. Aleksandra Stankova da nam kaže nešto o ovoj saradnji:

U želji da se javnost zainteresuje za operski repertoar i muzičko stvaralaštvo iz produkcije SNP-a, obratili smo se organizatorima Zimskog festivala za saradnju. Oni su, na naše zadovoljstvo, prihvatili ideju da Opera predstavi jednu od novijih aktivnosti i tako se pridružimo obeležavanju božićnih i novogodišnjih praznika u našem gradu – istakao je Stankov.

Već sledećeg dana, 20. decembra opereta „Kneginja čardaša“ biće izvedena na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Kao i svakog dana, program nastavljamo od 19h na centralnoj bini, gde će nastupiti bend “Voda nad Vodama” koji najavljuje energičnu svirku:

Winter Fest okuplja ljude različitih generacija i društvenih statusa te uz dobru muziku, vrele
kobasice i kuvano vino ima kohezionu društvenu ulogu. Novosadska publika do nas može da očekuje puno glasnog rokenrola!

Od 20h muziku pušta DJ XLX, već dobro poznat posetiocima “Novosadskog Winter Festa”.

Sve ljubitelje lepih, mirišljavih i prirodnih jelki, pozivamo da svoje novogodišnje drvo nabave na Trgu slobode.
Jelku sa busenom možete kupiti na štandu JKP “Gradsko zelenilo” ispred Gradske kuće, a nakon praznika neka vam krasi dvorište ili je zasadite na nekom drugom mestu.

0rh_9735

Na Trg slobode postavili smo i veliko sanduče u koje možete da ubacite pismo Deda Mrazu. Pišite pisma i ostavljajte ih u sandučetu sve do 23. decembra, jer ćemo tog dana izvlačiti nagrade.

Zvanični hašteg manifestacije je #NSWinterFest koji možete da koristite na društvenim mrežama i podelite sa nama svoje fotografije.

Praznična čarolija, u organizaciji Color Press Grupe, kompanije Ninamedia i uz podršku Grada Novog Sada, traje do 3. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.

img_9981

0rh_9724

0rh_9731

img_0001

img_0031

img_0097

img_0007

0rh_9746

img_0003

img_0132

img_9811

img_9752

img_9773

img_9901

img_9959

img_9978