Vladika Irinej: Neprimereno je da Balašević drži koncert iako se nije navršilo ni 40 dana od tragedije u “Kontrastu”!!!

Eparhija bačka usprotivila se danas zbog postavljanja metalne konstrukcije za ozvučenje i video-prenos koncerta Đorđa Balaševića pred ulazom i ogradom Vladičanskog dvora i samo nekoliko metara od Saborne crkve koja proslavlja svoju slavu, a bez njene saglasnosti.
Iz Kancelarije episkopa bačkog Irineja na dan održavanja Balaševićevog koncerta u centru Novog Sada saopštavaju da su gradski “oci” odlučili da svoju nameru o postavljanju konstrukcije za ozvučenje koncerta na tom mestu ostvare “bez znanja, obaveštenja i saglasnosti Eparhije bačke”.
Kako se ocenjuje u saopštenju, taj postupak je nezakonit i predstavlja “grubo kršenje bogoslužbenog prostora i vremena”, koji su, kako kažu, zaštićeni odgovarajućim odredbama Zakona o crkvama i verskim zajednicama.
U saopštenju se podseća da se Vladičanski dvor zajedno sa Sabornom crkvom svetog Georgija, nalaze u starom jezgru Novog Sada i pod najvišim stepenom zaštite, uz tvrdnju da je na tom prostoru “strogo zabranjeno postavljanje pokretnih reklama i privremenih objekata”.
Eparhija, takođe, smatra da je neprikladno da se organizuje koncert u gradu iako se još nije navršilo 40 dana od tragedije u novosadskoj diskoteci “Kontrast”.
Balaševićev koncert, pod sloganom “Panonska mornarica NS u Matičnoj luci”, održava se večeras na Trgu slobode ispred Gradske kuće.

Kako je svet.rs već javio koncertu će večeras prisustvovati i DS kandidat za Predsednika Srbije Boris Tadić.

Izvor: 021.rs

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Ivan
05/05/2012 16:46

Idu izbori vladiko, sve je dozvoljeno! Ništa nije sveto! 

Zaklina
05/05/2012 20:47

Mnogo se osilili ovi popovi

Sreda Adams
05/05/2012 17:20

Nadam se da će Novosađani bojkotovati ovo ruglo od koncerta….

P.S.
Jel to prošla predizborna ćutnja…?………

nebitna
05/05/2012 17:27

O cemu ti to ivane?
Ako si zaboravio, mi smo svetovna a ne duhovna zemlja.

Vuka
05/05/2012 17:29

Balasevic je bio i ostao ljiga. Povijao se kako vetar duva i koristio svaku priliku da se pokaze u lepom svetlu braci Janezima i Lijepoj nasoj. Blago tebi Srbijo!

mica gica
05/05/2012 17:31

Bravo bravo ovo je vise postalo katastrofa nikome nista nije sveto opste rasulo je ova zemlja postala nemaju ni osnovno postovanje a kamoli bilo sta drugo

besna glista
05/05/2012 17:36

Ovi estradni popovi su mi omiljeni.

realan
05/05/2012 17:56

Koja glupost. Ne vidim razlog zasto bi se povezivala nesreca u diskoteci sa bilo kojim dogadjajem u gradu. Balasevic ima uvek fenomenalne koncerte, za ljubitelje te vrste muzike neprevazidjen je. Ne zanima me politika. Ni predizborne kampanje, ni kome ce da svira. Pesme su mu divne, odrastao sam uz njih.

komsija
05/05/2012 19:45

Zar Grad nije proglasio zalost nakon pozara? 

Putnica
06/05/2012 16:00
za Realan Zato, nesrećo, što je solidarnost odlika civilizovanih ljudi, a po tebi ni tri dana žalostu i NS posle nesreće nisu bila potrebna, jer, eto, ti si veseo i šta te briga za ostale… Nije ovde reč o politici već o tvom nevaspitanju. Kako smo oguglali na tuđe boli! O ostalim stvarima zaludno je pričati… Bota i ti ste… Učitaj dalje »
wpDiscuz