Svi plagijati Dina Merlina!

Dino Merlin izgradio je karijeru na plagijatima! Sarajlija, koji se predstavlja kao vrhunski muzičar, zapravo je svoje hitove kopirajući strane izvođače. Tako je jedna od najslušanijih pesama s kraja osamdesetih "Mjesečina" nastala na osnovu numere "Where Did I Go Wrong" u izvođenju sastava UB40. Svi se sećamo hita Majkla Džeksona "They Don’t Care About Us", na osnovu kojeg je iste godine Merlin napravio pesmu "Kad sve ovo bude juče". Pesma "Farfallina" italijanskog pevača Luke Karbonija poslužila je Dinu kao reper za baladu "Paša moj solidni"… I tako redom.
Mi vam dajemo na uvid samo devet numera. To je jedan solidan album. Ako budete još čeprkali, ne sumnjamo da će se spisak produžiti.

Izvor: Kurir

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Arya
07/12/2011 19:46

Evo vam link za clanak u Kuriru o kradjama stranih pesama. Spisak je ooooooooogroman! http://www.kurir-info.rs/stars/najveci-srpski-hitovi-plagijati-turskih-i-grckih-pesama-33416.php

Beogradjanin
07/12/2011 19:57

@SmexyBG
Verovatno ti nije poznato da je pesme “Zaboravi”, “zarila sam zar” i “Beograd” napisao Dino Merlin, a na albumima g-dje Raznatovic kao autor je potpisana S.Velickovic tj. ona. E sad, kad zena pokrade onolike milione zasto ne bi i tri pesme, zar ne?

neko
07/12/2011 20:27

Nije tačno da je prije rata Dino bio marginalni pjevač,bio je popularan samo što je tad bio tu negdje popularan kao i Plavi orkestar,Crvena jabuka,Hari Mata Hari i Valentino,a najpopularniji iz BiH su bili Zdravko Čolić,Bijelo dugme i Indexi.

Mrkva
07/12/2011 22:47

Dok psi laju,karavane prolaze.Bravo Dino Dervišhalidoviću!!!

NNNNNNNNN
08/12/2011 00:16
PA OPŠTE je poznata stvar da je cela tzv sarajevska škola i izrasla na plagijatima… umislili da mogu da skidaju stvari sa radio luxemburga, promene text i izbace stvar na bivše sfrj tržište kao svoju, pa to se radi još od ranih 60-tih, da ne nabrajam sad izvodjače ali pitajte mikija jevremovića – on je pobedjivao na hrvatskim festivalima sa… Učitaj dalje »
Dane
08/12/2011 15:22

Pesma “They Don’t Care About Us” je iz 1995;kao singl je izasla godinu dana kasnije.
Mislim da je problem sa “Where did I go wrong” bio taj sto se Dino na albumu potpisao kao njen autor.
“Zaboravi” je grcka pesma! 🙂 Sto se tice “Beograda”, prica se da Dino nije potpisan, uz njegov pristanak, da to ne bi uticalo na slusanost pesme.

pljacka
01/01/2012 17:15

pa prva pjesma sto je ukradena jeste od pitbulla i one lopez bukvalno su skinuli pjesmu lambada i sada ima preko 400 mil gledanja na yt… a ne ovome nasem … makse

wpDiscuz