Striper Dejan Nestorović: Vladika Vasilije je, pre svega, duhom bogat čovek

Striper Dejan Nestorović, koji je šokirao javnost snimcima s vladikom zvorničko-tuzlanskim Vasilijem Kačavendom u njegovom raskošnom dvoru u Bijeljini otkriva da mu je „vladika poklonio 50.000 evra za master studije na privatnom fakultetu u Rimu"! Nestorović iu intervjuu u "Pressu" iznosi pikantne detalje o svom odnosu sa vladikom, za kojeg tvrdi da mu je dugogodišnjim prijatelj i dalji rođak, koji mu poklanja parfeme i skupe poklone, i objašnjava čime je zaslužio toliku naklonost vladike. „Moj najveći kapital je moje znanje, za koje je vladika obezbedio 50.000 evra. Ja nisam običan striper, već multimedijalni talenat. Fakultet u Rimu za koji sam dobio stipendiju je fakultet za medije, muziku i film. Novac je obezbeđen od donatora i prijatelja vladike. Cela suma biće uložena za moj život i studije u Rimu. Već 25. marta putujem“, kaže Nestorović,  i otkriva i šta mu je vladika rekao pošto mu je dao pare. „Rekao mi je: ’Dejane, ja nisam Rokfeler, a to što sam ti obezbedio novac za tvoj projekat je od srca’. Odgovorio sam mu da je uspešniji i srećniji čovek od Rokfelera“, priča Nestorović.

Objavljivanje fotografija na kojima vladika Kačavenda šopinguje u ekskluzivnoj prodavnici „Bos" u centru Beograda noć pred sahranu pokojnog patrijarha Pavla izazvalo je negativne reakcije u javnosti. Nestorović otkriva da odelo nije gledao za sebe. „Nije kupovao za sebe, već je gledao odelo za mene! Vladika jako voli dobre parfeme i uvek me obraduje nekim dobrim. Njegovi omiljeni parfemi su „dolče i gabana" i „armani". Tu imamo isti ukus. Iz Moskve, posle njegove posete ruskom patrijarhu Kirilu, dobio sam od njega srebrni krst sa raspećem, koji je moj čuvar i talisman“, priča Nestorović i dodaje da je vladika čovek koji voli umetnost, koji se razume u antikvitete i retke stvari. Proputovao je ceo svet, gde je nabavljao umetnine na kojima mogu da mu pozavide svetske galerije. U vladičanskom dvoru ima teretanu i đakuzi, a ceo prostor je pokriven kamerama. „Retka dela poznatih svetskih slikara krase njegove odaje na dvoru i tako je nastalo to malo parče raja na Zemlji, a grčki umetnici koje sam imao i ja čast da upoznam radili su na pozlaćivanju njegovog stilskog nameštaja. Procenjuje se da ’zlatni salon’ vredi najmanje 300.000 evra a samo pozlaćeno ogledalo 20.000 evra! Neki komadi su iz Japana i Persije. Oduševio sam se kada mi je u posebnoj odaji pokazao mini-teretanu, koja je isključivo tu iz rekreativnih i medicinskih razloga, jer vladika tu jača svoje motoričke sposobnosti i vitalnost organizma, pri čemu mu je moje mišljenje jako važno, pošto sam završio DIF“, tvrdi Nestorović.

Specifičan odnos koji postoji između Vasilija Kačevende i Dejana Nestorovića, ne baš tipičan za unuka i dedu koji ga zatrpava skupim poklonima, novosadski striper objašnjava time da je vladika „savremen čovek". Bogatstvo i raskoš u kojem uživa vladika Kačavenda mnogi smatraju nespojivim sa njegovom crkvenom funkcijom. Na pitanje da li ga je pitao odakle mu toliko bogatstvo, Nestorović kaže da je vladika to zaradio zahvaljujući menadžerskim sposobnostima. „Da je sreća da je cela naša država tako bogata kao mala Švajcarska i da imamo uspešne menadžere i organizatore kao što je moj prijatelj vladika Vasilije. Mislim da su menadžerske sposobnosti glavni razlog za to bogatstvo, kako ga nazivate! Vladika Vasilije je, pre svega, duhom bogat čovek. On je organizator kakvog većina ljudi nikada nije upoznala. Mislim da je menadžer broj jedan i da spada u grupu top deset menadžera u regionu po sposobnosti organizacije. On je neviđeni graditelj, da bi mu i Milutin Mrkonjić mogao pozavideti. Podigao je najviše crkava i manastira u celoj SPC. Kod njega uvek mora da ima svega. Kada smo jednom bili na nekom ručku u manastiru, on je pitao da li imaju određeno vino. A pošto nisu imali, vladika im je rekao: ’Dabogda ga nikada nemali, ‘ajde, snađite se’. Disciplina i rad su ključ da biste imali sve“, kaže Nestorović i dodaje da se objekti koje vladika gradi u Bijeljini finansiraju od kapitala onih koji pomažu crkvu, a ne od naroda. Poznato je da ima dobre veze sa Miloradom Dodikom, Vladimirom Trišićem, direktorom BN televizije, mnogim biznismenima i preduzetnicima. Kačavenda trenutno gradi bolnicu preko puta svog dvora, za kardio i opšte preglede, sa najsavremenijom opremom i laboratorijom, kao i rusku crkvu na ulazu u RS. „Zvonici će biti kupljeni od prodaje njegovog trosobnog stana u Bulevaru kralja Aleksandra, koji je dobio u nasledstvo“, otkriva Nestorović.

 

Izvor: “Press”

Foto: “Press”

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Unesite ime:
14/03/2010 16:51

UZAS.
patrijarh pavle bi se prevrnuo u grobu!!!

Unesite ime:
14/03/2010 17:20

A da li ce biti ispitivano i njemu (mislim na vladiku) poreklo imovine???

bla bla
14/03/2010 17:35

ovo smo vec citali!

14/03/2010 18:02

Ovo je toliko odvratno da nemam reci,zanemeh!!!

Koja
14/03/2010 18:09

Ovaj pop i striper imaju neki jako “cudan odnos”…i jos se hvale bahacenjem i razbacivanjem para koje su izmuzli od vernika…sta reci na sve ovo, UZAS!

Unesite ime:vila
14/03/2010 18:44

ja ovo ne mogu da citam…mene samo zanima sta trazi jelka u domu jednog vladike?????

Tanja
14/03/2010 18:45

I ja sam u soku! Boze nas sacuvaj i sakloni od ovih ovakvih… A i vi iz Sveta, sto pisete ovako nesto? Znam, TIRAZ!

wpDiscuz