Mitar Mirić: “Klinci iz ‘Granda’ kradu mi hitove”

Mitar Mirić za sebe kaže da nije čovek koji ima potrebu da ispravlja krive Drine, ali u poslednje vreme ima želju da štrajkuje. Samo još kad bi znao gde da digne glas i ispod čijih prozora bi vredelo da napravi frku."To ja onako, u šali, mada situacija na estradi nije za šalu. Ali, kome da se žalim i ko će da me čuje? A bila bi fora da mi, pevači, krenemo da štrajkujemo. Mada bi nam se svi smejali i gledali nas kao da smo pali s Marsa", kaže pedesetdvogodišnji pevač i nastavlja: "Zabranio bih presnimavanje starih hitova! Muka mi je od toga. Pesma ‘Volim te danas više nego juče’ je jedna od najznačajnijih u mojoj karijeri, deo je moje pevačke ‘lične karte’. A onda se nađe neki klinac da je snimi i tako pravi karijeru. Bezobrazluk! Poludeo sam kad sam to čuo. Ljudi mi kažu da nema potrebe da se nerviram, a kako da se ne nerviram kad sada moram da podsećam ljude da je to moja pesma, da se ne zaboravi da je ovaj hit prvi snimio Mitar Mirić!" Na pitanje mislit li na Slobodana Vasića, momka iz takmičenja "Zvezde Granda" koji je snimio pomenutu pesmu, Mirić za "Frankfurtske vesti" odgovara: "Nemam pojma ko je on, niti me zanima. To je moja pesma! Naravno, jasno mi je da se mi pevači ništa ne pitamo, da su pesme vlasništvo autora, što je stvarno bez veze. Eto, kako mi pevači nemamo nikakva prava! Bunim se, krivo mi je, moram da branim svoj integritet. Sramno je da se tamo neki klinci usude da pevaju takve hitove i kite se tuđim perjem. Da se razumemo, nisam ja prepotentna budala koja mlade ne podnosi. Ali, što je mnogo – mnogo je!", zaključuje Mitar.

 

 

Izvor: “Vesti-online.com”

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Ena
25/12/2009 08:27

Mitar je KRALJ!

.....??
25/12/2009 12:36

po meni je Mitar u pravu..ne vidim razlog da zvezde granda prepevavaju vec poznate hitove..apsurdno!

Unesite ime:
25/12/2009 14:15
Ljudi, ne budite glupi. Ovde nije rec o kradji. Pesma je legalno preradjena, i od hita se ne moze napraviti hit… Jednostavno se na tome dobro zaradjuje kad neko mlad otpeva neki stari hit, i Popovic u dogovoru sa kompozitorima preradi pesmu i da klincima da otpevaju. Mitru Miricu niko nije kriv!!! Treba da bude srecan, da pada na dupe… Učitaj dalje »
Unesite ime:
25/12/2009 18:01

BRAVO MITRE NADAM SE DA CE DRUGE ZVEZDE SLEDITI TVOJ PRIMER I TAKO ZABRANE OVO MASOVNO PRESNIMAVANJE VECITIH HITOVA OD STRANE TAMO NEKOH BALAVCA KOJI BI DA SE KITE TUDJIM PERJEM

Unesite ime:dane
26/12/2009 20:31
Vi balavci jedni nemate pojma sta trabunjate.Sve one Sašine nazovi zvezdice za 20 godina neće imati hitova koliko Mitar ima i prodati svi skupa nosača zvukova koliko je Mitar prodao,a cifra je preko 8 miliona.Mitar je dobra duša pa neće da ga tuzi.Zašto je taj mali baš taj hit izabrao,a ako je već htjeo,trebao je biti kulturan i zamoliti Mitra… Učitaj dalje »
Ivana
27/12/2009 03:46

Ja ne znam ni jednu njegovu pesmu,lik je tezak seljak,i vec duze vreme vrti jednu te istu pricu….inace mogao bi da se pomiri sa tim da celavi i da prestane da se oblaci kao da ima 18 godina…

Slaviša
27/12/2009 18:33
Znaš ti sigurno Ivana dosta Mitrovih pjesama,samo sto nećeš da priznaš.Inače si vrlo drska i nekorektna na riječima,jesi li sigurna kada budeš imala 52 god,oćeš li imati kose na glavi a Mitar je ima.Nedao bog da si mu ti publika i ovi gore sto su mu zavidni sto Mitar još hara ne samo u Srbiji iR.Srpskoj već i Evropom.Malo vas… Učitaj dalje »
wpDiscuz