Glumac Žarko Laušević uhapšen u Americi

Glumac Žarko Laušević uhapšen je u Americi zbog boravka bez vize, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije. Zbog neizdržavanja kazne za ubistvo, za Lauševićem je 2002. godine raspisana međunarodna poternica. Ministarstvo pravde obavešteno je od nadležnih organa Amerike da je Žarko Laušević lišen slobode juče od strane Biroa za emigraciju i carine i to zbog boravka u SAD bez emigrantske vize, navodi se u saopštenju. Kako je navedeno u dopisu upućenom Ministarstvu pravde, emigracione vlasti SAD razmatraju mogućnost deportacije Lauševića iz SAD-a. Za Žarkom Lauševićem je raspisana međunarodna poternica 2002. godine na zahtev Trećeg opštinskog suda u Beogradu, koji je izdao naredbu za izdavanje poternice radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 13 godina. Poznati glumac je osuđen presudom Vrhovnog suda Crne Gore 22. marta 2001. godine zbog ubistva. Ministarstvo pravde navodi da će, ukoliko Laušević bude deportovan u Srbiju, biti uhapšen na osnovu navedene naredbe Trećeg opštinskog suda u Beogradu i upućen na izvršenje izrečene kazne. Podsećamo da Laušević je 31. jula 1993. godine,  u kafiću "Epl" u Podgorici ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića čime je, prema oceni sudskog veća Višeg suda u Podgorici, prekoračio granice nužne odbrane. Poznati glumac prvobitno je bio osuđen na 13 godina zatvora, ali su njegovi branioci tražili obnovu postupka zbog "manjkavosti u dokaznom postupku". U novom postupku, februara 1998. godine, Laušević je osuđen na četiri godine zatvora. Pošto je to vreme proveo u pritvoru, pušten je na slobodu. Crnogorski Vrhovni sud poništio je presudu Višeg suda u Podgorici i naredio novo suđenje nakon žalbe i tužioca i odbrane, uz obrazloženje da su počinjene "bitne povrede odredaba krivičnog postupka". Viši sud je u oktobru 1999. godine ponovo izrekao kaznu od četiri godine zatvora, ali je marta 2001. Vrhovni sud preinačio presudu sa četiri na 13 godina zatvora.

Autor: RTS

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
duca,toronto
04/07/2009 04:54

Obozavam ovog glumca! Upravo sam odgledala film “Noz” gde je maestralno odigrao ulogu Alije. Zaista mi je zao sto se nasao u svemu ovome, i zelim mu od srca da istraje i nastavi sa poslom koji najbolje ume da radi. Stvarno, velika GLUMCINA! Srecno!

Unesite ime:nada
04/07/2009 05:09

VALJDA BOG NECE DATI DA TAKAV TALENAT I COVEK TRUNE U ZAZTVORU. Koliko se secam, da on nije ubio, bio bi ubijem. Tako su se stvari dogadjale. Nedostajes nam. Sigurna sam da ce tvoja inteligencija odraditi najbolje resenje za tebe u svim mogucim okolnostima.

Unesite ime:DRAGAN
04/07/2009 06:19

Bio sam u Niksicu kad je se to desilo,ko nije zivio u to vrijeme u crnoj gori mozda ne moze ni da razumije,steta bi bilo da covjek trune u zatvoru zbog sitnih mafijasa.
SMEKER NEDAJ SE!

Unesite ime:
04/07/2009 08:05
Kao prvo decki koje je ubio NISU bili “olos” kako neko rece.U cijeloj prici ako je neko olos,to su onda Zarko i njegov brat.Malo je i dobio,s obzirom da se radilo o DVOSTRUKOM s predumisljajem (izasao van,otisao do kola po pistolj,vratio se i ubio).Da prije 11 god nije se zalio i bjezao do sada bi vec bio van,i mogao bi… Učitaj dalje »
Unesite ime:
04/07/2009 08:07

Da ti je ubio nekog dragog,da li bi i tada ga zalio i govorio “jadan covek”.Pa to coveka nije videlo.

Unesite ime:Karla Del Ponte
04/07/2009 13:08
U nasem pravnom sistemu ne postoji predumisljaj kao oblik vinosti vec umisljaj ili nehat, pa molim komentatore koji se ne razumeju u pravo da ne lupetaju! Inace, s obzirom da je postupao u nuznoj odbrani trebalo je da bude oslobodjen, ali posto civilizacijski nivo Crne Gore nije odmakao od krvne osvete coveka su osudili. Inace kazna ubistvo 2 lica sa… Učitaj dalje »
Unesite ime: maja
04/07/2009 14:07

Ubistvo nije bilo iz predumisljaja vec iz samo odbrane ,a to je velika razlika…da su oni njega ubili isto bi govorili za njega…zalosno je to Zarko je jedan mnogo dobar glumac,ali nazalost njegova subina mu je unistila zivot..STETA:::

wpDiscuz