Dragan Stojković Bosanac: Merlin je plagijator, a Karleuša smešna!

 

Kompozitor, producent i harmonikaš Dragan Stojković Bosanac, najzapaženiji član žirija u „Zvezdama Granda", optužio je bosanskog kantautora i pevača Dina Merlina da je plagijator. "Dino Merlin je pevač skromnih glasovnih mogućnosti, mnogo mažnjava i krade. Ali, uprkos svemu, neguje taj stil po kome ga publika prepoznaje i voli" istakao je za portal Vesti kompozitor poznat po britkom jeziku. Bosanac se osvrnuo i na one koji tvrde da je pevanje najmanje bitno za pevača. "Nedavno sam se slatko smejao kad sam čuo jednu veliku zvezdu, čini mi se da je bila Karleuša, koja je objašnjavala kako su drugi elementi bitniji od pevanja. Nije onda ni čudo na šta nam muzika liči! To što se danas peva i sluša jeste surogat najlošijeg što je pokupljeno iz narodne i zabavne muzike. Harmonija zabavnjačka, a pevanje narodnjačko sa dosta trilera. Muzički, to je nedopustivo" rekao je čuveni kompozitor, i dodao da mu komšinice Jelena Karleuša i Viki Miljković nikada nisu tražile savet. Revoltiran takvim njihovim stavom, napomenuo je da im zato i ne ide dobro u životu. "Svašta, zašto bi me išta pitale kad su one zvezde, pa sve valjda znaju?! Po našoj ulici se priča da je jedna od njih i dalje podstanarka" rekao je Bosanac.

 

Izvor: “Pulsonline”

Komentari9 komentara

 1. Ni ti nisi napisao hit 20 godina i prema tome cuti!
  Silis se prema toj deci, a zapravo si onervozio.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 1 Thumb down 0

 2. ..sta ovaj nalupa i ostade ziv…ostavi se ti Merlina, nisi pozvan o njemu da diskutujes niti donosis sud, tvoje misljenje je , kakvo god da je, samo jedno i kao takvo ne bitno, Merlina vole mase, a za tebe ni tvoje komsije ne znaju da postojis, eto sam si rekao J.Krme-ljusa i ta sto peva Bez Milane moja ruzo cale mi se naoruzo… ma mozda si joj ti i napisao tu pesmu, nesto mnogo lici na tebe…ha,ha….Merlina ce slusati dobar deo Beograda tj. Srbije, a ti sedi pi vodu i cackaj zube!!!

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 2

 3. Posten podstanar

  cuj to podstanarka? Pa sta to nama podstanarima fali? Nasao si se ti na pravom mestu pre mnogo godina a danas si kao poderana ponjava, nitko te niti sta pita niti koga interesujes.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. pa probaj jarane napraviti neku pjesmu kao sto to merlin radi

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. “Nije onda ni čudo na šta nam muzika liči! To što se danas peva i sluša jeste surogat najlošijeg što je pokupljeno iz narodne i zabavne muzike. Harmonija zabavnjačka, a pevanje narodnjačko sa dosta trilera. Muzički, to je nedopustivo” hahaha sta ste se razzestili ovo citirano je tacno 100% ,peva se sa narodnjackim trilerima ,a muzika zabavna ,dobro ima i malo primese folka i to je turbofolk ,pojma nemam ko je covek ali je u pravu

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Covjek je u pravu sve sto je rekao samo sto istina mnoge istina boli nazovimo ih zvijezde.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. ako je istina da je ovo Jelena izjavila onda je covek sa pravom rekao da je smesna. Kad je pomenuo podstanare – nije mislio da uvredi cestite ljude koji rade i ne mogu da doboju stan, mislio je cisto na Jelenu Karleusu jer ona se hvali nekim penthousima itd. Za Dinu – ne mislim da je plagijator, on ima svoj stil a to nije isto sto biti i plagijator, tu nije u pravu!

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 1