Dragan Marković Palma: Za žirafu ima, ali za pozorište nema para!

“Kada smo došli na jubilarni festival „Dani komedije” u Jagodini, ušli smo u isti ambijent u kome smo bili pre 25 godina. Za ovakav festival, koji ima eminentnu poziciju u našoj kulturi, nedopustivo je što je Jagodina zanemarila mnoge stvari” navodi glumica Milena Dravić, dobitnik „Ćurana” na upravo završenim četrdesetim „Danima komedije”. Ona kaže da zna da novac nedostaje, ali da Jagodina, „koja ima para za druge stvari i koja je toliko dobila na publicitetu, ne sme da dozvoli da glumci izlaze iz onakvih zapuštenih garderoba i budu prinuđeni na svašta”.

Glumac Zvezdara teatra Nenad Jezdić, koji je prvi put na festivalu, kaže da glumci ne postavljaju pitanja zašto nema dobre rasvete ili zašto su neke sijalice pregorele, jer gledaju gde će da se umiju nakon predstave. “Ovaj grad je sve lepši, ima akvapark i zoološki vrt, ali on nema toalet u pozorištu! Znam da su teška vremena, ali mi je jako dopadljivo da u ovom fenomenu bede i propasti vidim da se ovde užasno mnogo gradi. Bez želje da ikoga vređam, morate ovaj festival da tretirate na potpuno drugačiji način” kaže Jezdić.

S druge strane, gradonačelnik Jagodine ocenjuje da je publika bila veoma zadovoljna i „da je predstava ’Put oko sveta’ bila čak i na Drugom programu RTS-a, što znači da se Jagodina ne zaboravlja”. “Jagodina je jedinstven grad u Srbiji po svemu i kada su u pitanju sport, turizam i industrija. Kroz nekoliko godina moraćemo da napravimo neku veliku salu, što je planirano pre tri godine. Ali, prioriteti su bili dečiji vrtići zbog borbe protiv „bele kuge”, po čemu se ovaj grad razlikuje od drugih. Jeste bio jubilarni festival, ali ništa neće faliti da salu uradimo i za 42. festival” izjavio je gradonačelnik.

 

Autor: “Svet.rs”

Izvor: “Politika.rs”

Komentari11 komentara

 1. Da, prva zirafa je uginula! Sranja se desavaju. Posebno u sredinama pout jagodinske.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Uzgred, Jagodina je po broju stanovnika najzaduzeniji grad u Srbiji i to kod komercijalnih banaka. Ko ce to da vraca…

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. besna glista

  Istripovani pacijent. Pitajte bilo koga iz Jagodine kako je tamo. Jad i beda k’o i svuda po Srbiji.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. …kakva divna fotka…žirafa i grizli…

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. @Besna glista

  Ja sam iz Jagodine i kazem da lupas…Jada i beda je svuda u Srbiji i samim tim i kod nas, ali je u Jagodini bolje nego u 90% drugih gradova u Srbiji.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Jagodina -Kolubara… trange frange. Nego da li znate da je prva zirafa crkla!!!!! 250.000e je crklo! I zamenjena je drugom! PROVERITE…

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Gospodine Palma, glumci nisu rekli nista u vezi sale, nego u vezi osnovnih higijenskih uslova kako za njih tako i za publiku. Zasto se pravite kao da ne cujete? Sigurna sam da ta vasa zirafa ima WC, a Srbi i dalje moraju da pisaju po parkovima, zbunjevima i haustorima.
  Sramota!

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Dragan Savic

  Ja u Jagodini zivim 42 godine i pamtim Jagodinu kada su njom vladali doktori, inzinjeri, pravnici…ali Jagonina nikad nije bila cistija, sredjenija i u vecoj izgradnji. Zivi se tesko u celoj zemlji (a i sire) pa Jagodine nije izuzetak ali sto je u rukama lokalne samouprave, mislim da su uradili mnogo vise nego sto je iko ocekivao.

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. ma kakava kultura briga Palmu za kulturu kada su njemu svirali Bah i Mocart kada je bio mali!

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. a Betoven i Sopen nisu jer je bio mali kada su oni bili popularni inace bi ih doveo na noge, kako rece dragi nam predsednik opstine i poslanik u Skupstini.Blago nama!

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Unesite ime:

  Pustite vi to, zasto nema prikazivanja Vriska 4 u Srbiji uopste?!?!?! Znaci da li je to moguce?!?!?!! Najiscekivaniji film ove godine, predvidja se da ce u Americi za prvi vikend prikazivanja inkasirati 50 miliona dolara, a kod nas nista?! Nigde najava, po netu nista, nema plakata, reklama… Ni u jednom bioskopu! Sta je sa distribucijom tog filma u Srbiji?! Svi ljubitelji horor zanra iscekuju taj film preko 10 godina! A znali su da prikazuju neke tupave horore koji nisu zaradili ni da povrate svoj budzet! Razocaran sam i nisam jedini! Svi ljubitelji horora sirom Srbije su u neverici!!! Molim vas kontaktirajte nekoga, raspitajte se! Bilo ko?! Ovo je bruka!

  Sviđa mi se komentar: Thumb up 0 Thumb down 0