Dragan Marković Palma: Za žirafu ima, ali za pozorište nema para!

“Kada smo došli na jubilarni festival „Dani komedije” u Jagodini, ušli smo u isti ambijent u kome smo bili pre 25 godina. Za ovakav festival, koji ima eminentnu poziciju u našoj kulturi, nedopustivo je što je Jagodina zanemarila mnoge stvari” navodi glumica Milena Dravić, dobitnik „Ćurana” na upravo završenim četrdesetim „Danima komedije”. Ona kaže da zna da novac nedostaje, ali da Jagodina, „koja ima para za druge stvari i koja je toliko dobila na publicitetu, ne sme da dozvoli da glumci izlaze iz onakvih zapuštenih garderoba i budu prinuđeni na svašta”.

Glumac Zvezdara teatra Nenad Jezdić, koji je prvi put na festivalu, kaže da glumci ne postavljaju pitanja zašto nema dobre rasvete ili zašto su neke sijalice pregorele, jer gledaju gde će da se umiju nakon predstave. “Ovaj grad je sve lepši, ima akvapark i zoološki vrt, ali on nema toalet u pozorištu! Znam da su teška vremena, ali mi je jako dopadljivo da u ovom fenomenu bede i propasti vidim da se ovde užasno mnogo gradi. Bez želje da ikoga vređam, morate ovaj festival da tretirate na potpuno drugačiji način” kaže Jezdić.

S druge strane, gradonačelnik Jagodine ocenjuje da je publika bila veoma zadovoljna i „da je predstava ’Put oko sveta’ bila čak i na Drugom programu RTS-a, što znači da se Jagodina ne zaboravlja”. “Jagodina je jedinstven grad u Srbiji po svemu i kada su u pitanju sport, turizam i industrija. Kroz nekoliko godina moraćemo da napravimo neku veliku salu, što je planirano pre tri godine. Ali, prioriteti su bili dečiji vrtići zbog borbe protiv „bele kuge”, po čemu se ovaj grad razlikuje od drugih. Jeste bio jubilarni festival, ali ništa neće faliti da salu uradimo i za 42. festival” izjavio je gradonačelnik.

 

Autor: “Svet.rs”

Izvor: “Politika.rs”

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
NN
01/04/2011 15:15

Da, prva zirafa je uginula! Sranja se desavaju. Posebno u sredinama pout jagodinske.

NN
01/04/2011 15:21

Uzgred, Jagodina je po broju stanovnika najzaduzeniji grad u Srbiji i to kod komercijalnih banaka. Ko ce to da vraca…

wpDiscuz