Ceca Bojković i Dragan Bjelogrlić traže pare za “Bolji život”?!

“Plati, pa klati”, omiljena je krilatica svakog proizvođača i ponuđača, a u slučaju Dragana Bjelogrlića i Svetlane Bojković, jednih od glavnih aktera serije “Bolji život”, i Radio-televizije Srbije može se preformulisati u: “Plati, pa emituj i repriziraj do mile volje”, budući da su čuveni Boba i Emilija tužili nacionalnu televiziju za neisplaćene honorare u iznosu od 861.000 dinara!
Naime, poznati glumci su prošle godine podneli, a sredinom 2012. i dobili ovu tužbu protiv televizije koja je u vlasništvu građana Srbije, ali im emiter novac nije isplatio, zbog čega su sada Dragan Bjelogrlić i Ceca Bojković podneli predlog za izvršenje rešenja, što je za Alo! otkrio izvor blizak glumcima.

 

“Zbog repriziranja “Boljeg života”, glumci su podneli tužbe protiv RTS-a jer im televizija nije isplatila honorare. Zapravo, RTS je tužila agencija u ime glumaca, jer kad god repriziraju bilo koju seriju, televizije su u obavezi da isplate honorare glumcima, pošto emiter zarađuje i ponovnim prikazivanjem. I kad god televizija ne isplati glumce, automatski se pokreće postupak. To se već dešavalo, zapravo dešava se svaki put, a televizija uglavnom odluči da plati kada dinar maksimalno padne”, priča dobro obavešten izvor i dodaje: “Prilikom podnošenja tužbe, RTS je dugovao Draganu Bjelogrliću, Svetlani Bojković i Marku Nikoliću i oni su taj slučaj na sudu dobili. Međutim, s obzirom na to da je u novom predmetu za izvršenje izostavljeno ime Marka Nikolića, to samo znači da je njemu honorar isplaćen”, dodao je izvor.
O dobijenoj tužbi i podnetom predmetu za izvršenje podaci postoje i na sajtu Višeg suda u Beogradu, a kada su novinari lista Alo pozvali Dragana Bjelogrlića za komentar, on nije bio raspoložen da priča o razlozima tužbe.
“Nemam komentar”, bilo je sve što je rekao Bjela, koji privodi kraju snimanje drugog dela filma “Montevideo bog te video”, dok Svetlanu Bojković i Marka Nikolića do zaključenja broja novinari nisu uspeli da dobiju. S druge strane, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić rekao je kratko: “Ne znam ništa o tome, apsolutno ništa.”

Izvor: Alo
Foto: Beta

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
???
11/08/2012 18:37

E hvala Bogu,dosta sa repriziranje…serija jeste extra,seca na neka vremena,al brate,preteterase ga…nek snimaju nesto drugo…al da nije slicno onom “Stizu dolari” itd…vec slicno :Porodicno blago,Bolji zivot, Greh njene majke,Ranjeni orao…i jos neke dobre… Hocemo kvalitetniji RTS!!!

acaaa
11/08/2012 18:51

ne nego ce verovatno besplatno..treba sve da se naplati.i ako..neka naplate..

oaza
11/08/2012 19:19

To ona televizija koja nas svaki mesec dere? To ona televizija koja je napravila da placemo nesto sto negledamo, isto kao kada bi vam u prodavnici naplatili neki proizvod mimo vase volje da li u opste zelite da ga kupite?

gana
11/08/2012 19:57
Za Svetlanu Bojkovic razumem, sigurno je dosta puta radila dzabe a u svakoj seriji je od skromne uloge napravila upecatljivi lik. Ali nikako ne razumem Bjelogrlica koji je pun para da trazi jos a nikad se talentom nije isticao. Samo je sposoban za biznis i svugde se udene, sve najbolje grabi za sebe. Kolika li mu je samo ..zica da… Učitaj dalje »
smilja
11/08/2012 21:55

A sto da ne trazi,netrazi od tebe ni tvoje,vec svoje sto mu po zakonu pripada.

gana
12/08/2012 00:22

Samo ti budi siguran da nije ni moje ni tvoje ni svih nas. Pojma mi nemamo sta se tu radi, kako se snima i ko se u sta ugradjuje. Ja samo znam da bez Bjelogrlica nista ne moze da prodje Bog te video

Šalteruša
11/08/2012 21:47

Ni mi ne tražimo da repriziraju napamet naučenu seriju, pa nas još teraju da platimo reprizu! Kuš more!

Nije nego
11/08/2012 22:53

Ne razumem kako neko moze da kaze da Bjela nije talentovan  glumac.   Meni je on omiljeni pored Dragana Nikolica, Nikole Djuricko, Dubravke Mijatovic… To su glumci. To je talenat. 

gana
12/08/2012 00:28
Nisam rekla da nije talentovan ali da se nije toliko isticao  talentom da nista bez njega ne moze da prodje bilo kao glumca, reditelja ili producenta. Ima jos talenata pa ne mogu od tih sto se dobro laktaju da dodju na red. Naravno da su nam ti koje si pobrojao najbolji, tesko bih ti i ja rekla nekog boljeg ali… Učitaj dalje »
nanoslav
12/08/2012 03:29

RTS= Repriza Tri Serije

wpDiscuz