Biljana Srbljanović uhapšena dok je kupovala kokain?!


Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone!
Naime, kako saznaje “Alo!”, protiv nje je beogradska policija podnela krivičnu prijavu, a zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, preti joj kazna zatvora i do tri godine! Na osnovu uvida novinara ovog lista u policijski zapisnik prilikom saslušanja, ona je čak dva puta kupila kokain, i to, kako je objasnila, svaki put koristeći poseban broj telefona koji je isključivo koristila za kupovinu droge. Naime, 1. decembra 2011. godine u popodnevnim satima Biljana Srbljanović je, kako stoji u zapisniku, sa svog mobilnog telefona poslala SMS Stanojčiću, nakon čega je on s njom kontaktirao. Tada su se dogovorili o mestu kupoprodaje, to jest da se nađu u blizini jedne zgrade na Dorćolu u kojoj ona stanuje kada je u Beogradu. Stanojčić je kasnije došao na tu adresu i poslao joj SMS da je stigao. Biljana je potom izašla iz zgrade, prišla Stanojčiću, koji joj je dao jedan PVC paketić, u kojem je bilo 0,87 grama kokaina, a ona je njemu za to platila 60 evra. Osim pomenutog, u zapisniku stoji i da je četiri dana ranije na isti način Srbljanovićeva pazarila jedan gram, takođe za 60 evra, od istog dilera. Prilikom saslušanja u policiji, ona je potvrdila da je u dva navrata kupila kokain i to je detaljno opisala.
“Prvog decembra 2001. negde oko 18 časova sam poslala poruku Šonetu u kojoj sam ga pitala da li je u gradu, a on me je odmah pozvao, pa smo se dogovorili da me on nazove kada bude došao blizu moje zgrade. Nakon dvadesetak minuta Šone mi je poslao poruku: ‘Ovde sam’ ili ‘Tu sam’, nakon čega sam ja sišla iz svog stana, tačnije ispred svog ulaza, gde sam videla Šoneta, koji je stajao između kontejnera i mog ulaza. Pošto sam mu prišla, malo smo popričali, nakon čega me je Šone pitao ‘koliko’, na šta sam mu rekla ‘jedan’, pa mi je on iz svoje ruke dao jedan PVC paketić sa kokainom, a ja njemu ponovo 60 evra. Taj paketić sam stavila u svoj desni džep pantalona. Nakon toga Šone je otišao u pravcu svog vozila, a ja sam krenula u obližnji frizerski salon. Ubrzo zatim prišli su mi policijski službenici, koji su kod mene u desnom džepu pronašli jedan PVC paketić sa kokainom”, stoji u izjavi Biljane Srbljanović, u koju je “Alo!” imao uvid.
Ona je rekla i da je prvi put od njega kupila kokain 25. novembra iste godine i da joj je Šoneta preporučio poznanik. Tom prilikom ga je detaljno opisala policiji i dala im podatke o njegovim kontakt telefonima. Međutim, iako je u policiji priznala da je kupila drogu, kod istražnog sudije 7. februara branila se ćutanjem.
Inače, ovaj diler je uhapšen tek 16. januara ove godine, i to tako što ga je sa “nesumnjivom sigurnošću” prepoznala trećeokrivljena u ovom postupku, izvesna Alekasandra T., koja je od njega takođe kupovala drogu tri meseca unazad. Za krivično delo za koje se Biljana Srbljanović tereti zaprećena je novčana ili kazna zatvora do tri godine. Dramski pisac Biljana Srbljanović bila je kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda, a udata je za bivšeg francuskog ambasadora u Beogradu Gabrijela Kelera, sada ambasadora u Azerbejdžanu.
Novinari su juče pokušali da dobiju komentar od Srbljanovićeve, ali je ona bila nedostupna.

izvor: Alo!

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Luka
21/02/2012 11:07

Ne razumem,njoj niko ne moze zabraniti da se drogira…treba ovaj covek da odgovara!

Pera
21/02/2012 11:35

Niko nikome ne moze da zabrani da se drogira, ali ona je bila kandidat za gradonacelnika Beograda!? Alo???

ii
21/02/2012 11:43

tako je, Luka…dosta je ovih “srpskih nacosa” koji ubijaju demokratiju i krse ljudska prava liberalnih narkomana…sad je jasno sto je onomad javno podrzala Bakljavac, kad je bila u vezi sa albanskim n*r*o bo*om…evo objasnjejna za pruzeno razumijevanje…
:)))

SPAM
21/02/2012 11:19

Strasno, sta sve mozemo covek sam sebi uciniti?

Jaca
21/02/2012 11:24

Eto kakvi vode nasu zemlju!!!

Ana
21/02/2012 11:34

Sta je strasno?Mnooogo ljudi u nasem okruzenju se drogira i ako to njima odgovara zasto bi nama smetalo?

Ko je
21/02/2012 11:35

sad je l’ 2001. ili 2011.godina?!

H8er
21/02/2012 11:37

Kako neko sme da ima tako uvid u policijske zapisnike? a drugo, i sve da je uradila nije ni prva ni poslednja, hiljade i hiljade njih to rade pa sto ne bi ona..to je njena stvar..

Bosnia
21/02/2012 11:37

Jest meni zao ovih ljudi.. Bog im da sve i ono opet stoka pa stoka..

wpDiscuz