Biljana Nevajda Šević: Ona je “đubre” iz Čorbine pesme!

Bila je voljena, obožavana, lepa a opevana je kao – đubre.
Tri puta se Bora Đorđević hvatao olovke zbog Biljane Nevajde Šević i dve pesme, napisane u trenutku ljubavnog neprebola, postale su veliki hitovi „Riblje čorbe“. Treća ih je pomirila.
Kasne su sedamdesete i Biljana, tada jedna od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, kreće u Sarajevo i u novi život, a Bora, s kojim se izvesno vreme zabavljala, zove je da se oproste. Nalazi ga u kafani “Pod lipom”, a on kao da je upravo izašao iz pesme koju će joj ubrzo pročitati: bio je za šankom, mrzeo pomalo i sebe i druge… i onda joj je u dahu izrecitovao pesmu čiji refren poentira onim čuvenim “ostani đubre do kraja”.
“U tom trenutku pesma i nije ostavila neki naročiti dojam na mene. Zasmetalo mi je ono „đubre“, ali nisam pridavala tome pažnju jer sam bila zaljubljena u drugoga”, seća se Biljana.
Njen odlazak bila je bolna inspiracija za još jednu legendarnu pesmu koju je Bora napisao tu, na licu mesta – “Dva dinara druže“. I opet su stihovi išli na račun lepe manekenke: “Sve što iole vredi palo je u vodu, opet me je žensko napravilo volom, igrao sam samo epizodu”.

 

Sortiranje:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
BlairWaldorf
21/04/2013 16:09

I?

vdhj
21/04/2013 16:55

pozelela se baka malo medijske paznje

Ana
21/04/2013 16:57

Rekla bih da je ova Biljana bila ono sto danas zovemo starleta.

Da
21/04/2013 17:28

Bora Djordjevic najbolji kantautor svih vremena u bivsoj Jugi.

Vanja
21/04/2013 17:54

Bash simpatichna informacija. Opshte mesto, popularni roker I lepa manekenka, svuda u svetu ima primera… Mik Dzeger I Dzeri Hol koja je zbog njega ostavila Brajan Ferija itd.

aki
21/04/2013 18:00

I eto dobila si malo medijske paznje iskomentirali smo te, i to je to.Sada kad sednes sa rodbinom i komsinicama imacete sta da pricate.Eto izasla sam u novine, pa komentarisali su me i tome slicno…
Aman bre zeno uzmi citaj knjige ne pojavljuj se u novinama kad za to nemas ama bas nikakvog razloga.

Sanja
21/04/2013 20:01
Biljana Nevajda je procitala vise knjiga nego sto ti mozes i da zamislis. Ova obrazovana zena bavi se umetnoscu ceo svoj zivot i nakon tridesetogodišnjeg posla galeriste i promocije najeminentnijih domaćih slikara po Evropi (poput Olje Ivanjicki, Milića od Mačve, Mome Kapora, Baneta Stefanovića), danas uživa u mirnim penzionerskim danima i skladnom braku! Nije lepo da komentarises negativno nekoga koga… Učitaj dalje »
lordii
21/04/2013 18:35

budi mi ziva i zdrava sad srescete  se u drugoj planeti,do tad slobodna si .ajt pozz

wpDiscuz