“The Cult” u Areni pred 3.000 fanova

Članak objavljen: 05.06.2011 u 15:00 časova

Jedan od najpopularnijih britanskih rok sastava druge polovine osamdesetih godina, “The Cult”, nastupio je sinoć u “Beogradskoj areni”, pred oko tri hiljade najvatrenijih fanova.
Pesmom “Everyman and Woman Is A Star”, bend je otvorio treći koncert u Srbiji, a zatim je u dvočasovnom nastupu nastavio da ređa hitove, koji su ispraćeni velikim ovacijama.
"Beograde, Srbijo, dobro veče. Hvala vam puno, vi ste sjajni i mi se nadamo da će i večeras biti pravi spektakl", rekao je pevač Ijan Estberi, nakon čega je počeo da ređa hitove poput “Rain”, “Horse Nation”, “Sweet Soul Sister”, “Saints Are Down”, “White”, “Dirty Little Rockstar” i druge. Kada su usledile numere “Nirvana”, “Spiritwalker”, “Embers”, “Go West” publika je bačena u trans. Skoro svi su bili na nogama i ponešeni zvucima omiljenih pesama bili su kao jedno. Kada su počeli da sviraju najpoznatiju numeru i veliki hit “She Sells Sanctuary” svi su pevali u glas. Usledila je i pesma “Love Removal Machine”, zahvaljujući kojoj su se probili i na američko tržište i koja je sa trećeg albuma koji je rađen u produkciji Rika Rubina, “Electric”, a koji je po mišljenju mnogih muzičkih znalaca najžešći i najteži do danas. Ovom numerom stekli su kultni status u Americi, a 1987. godine album je dospeo čak na listu 40 najprodavanijih.
"Vi ste fenomenalna publika. Čast je nastupati pred vama", oduševljeno je rekao Estberi.

Izvor: 24sata.rs

Ključne reči:

Povezane vesti:

Veliko interesovanje za koncert Ane, Šabana i Harisa u Kombank Areni
Porodica na okupu: Supruga i kćerke će me bodriti u Areni
Veliko interesovanje: Čola zakazao još jedan koncert u Areni
Iskulirala koleginicu: Snežana ispalila Zoricu, nije došla na koncert

Ostavi komentar

GreskaGoogle Analytics Popular Posts Alert :
Unknown error:
exception 'Exception' with message 'QUERY:?ids=ga:12212591&dimensions=ga:hostname,ga:pagePath&metrics=ga:pageviews&sort=-ga:pageviews&filters=ga%3ApagePath%3D%7E%5E%2F%28clanak%7Cnajnovije-vesti%7Ctop-vesti%7Cplaneta%7Cpokojna-mileva-ako-me-razumete%7Ckultura%7Chronika%7Cstrane-vesti%29%3Bga%3ApagePath%21%40galerija&start-date=2015-02-22&end-date=2015-03-01&start-index=1&max-results=7&prettyprint=false&key=AIzaSyDFto6hDJkqBpPrnC1oY3RM0ENLaRNA2yA' in /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/plugins/google-analytics-popular-posts/gapi.class.php:221 Stack trace: #0 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/plugins/google-analytics-popular-posts/google-analytics-popular-posts.php(503): gapi->requestReportData('12212591', Array, Array, Array, 'ga:pagePath=~^/...', '2015-02-22', '2015-03-01', 1, '7') #1 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/plugins/google-analytics-popular-posts/google-analytics-popular-posts.php(377): GoogleAnalyticsPopularPosts_widget_output(false, 7) #2 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/themes/svet/widgets/right_news.html(72): GoogleAnalyticsPopularPosts_view() #3 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/themes/svet/single_vesti.php(154): include('/srv/netmedia/s...') #4 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/themes/svet/functions.php(331): include('/srv/netmedia/s...') #5 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-content/themes/svet/single.php(1): get_custom_post() #6 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-includes/template-loader.php(74): include('/srv/netmedia/s...') #7 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/wp-blog-header.php(16): require_once('/srv/netmedia/s...') #8 /srv/netmedia/svet/svet.rs/httpdocs/index.php(17): require('/srv/netmedia/s...') #9 {main}