Dragi gosipovci, vidim da vam je tema o „sirotim malim bogatašicama“ tako dobro legla da je moj blog za samo dva dana izbio na prvo mesto po broju komentara u proteklih sedam dana na portalu svet.rs, a za tri dana bio je i najčitaniji (obično treba da prođe pet-šest dana). To znači da vas ova tema veoma zanima, vidim da ste poslali mnogo priloga, bilo je dosta nagađanja, dosta i pogodaka, ali sve u svemu, veoma sam zadovoljna. O ovoj temi ima da se piše u hiljadu nastavaka, pa ćemo se ove nedelje malo odmoriti od sponzoruša, dobro udatih manekenki i drugih „sirotih malih bogatašica“, a ispričaću vam priču iz jednog sasvim drugog miljea.
Njih dve bile su nerazdvojne, još dok su radile u jutarnjem programu državne televizije. Zli jezici kažu da su svoje napredovanje tamo zaradile veoma prisnim odnosom sa jednim vremešnim, sada već pokojnim urednikom.
Posle toga, Prva je napredovala, postala autorka kultne emisije, a Druga se koprcala još malo sa vodovodom, kanalizacijom i sličnom „selebriti temama“ na državnoj televiziji, pa je odatle zapalila na jednu sad već takođe „pokojnu“ televiziju, koja je podelila sudbinu države čije je ime u nazivu imala.
Naime, tadašnji frajer Druge, prodavac nekog polovnog nameštaja od ratana, poklonio je izvesne količine tog nameštaja sada već pokojnom uredniku te televizije (jbt, pa u ovom blogu su skoro svi pokojni!). Odatle je posle izvesnih peripetija i seljenja po raznim televizijama završila na jednoj veoma gledanoj TV stanici, na kojoj je dobila emisiju u solidnom popodnevnom terminu.
U to vreme Druga je bila u prisnim odnosima sa jednim glumcem kome je „oružje prezime“, i sve to dok je vežbala sa njegovom ženom.
Istovremeno, bila je, naravno, u vereničkom stažu sa svojim sadašnjim mužem, ali i ljubavnoj vezi sa njegovim bratom montažerom?! Verenik, današnji muž, godinama nije hteo da je ženi, pa frustrirana tom činjenicom, ona svim neudatim gošćama u emisiji postavlja isto pitanje: „A kada ćeš se udati?“
Majka njenog muža neće da čuje za nju, niti ova sme da im uđe u kuću… Nedavno se porodila i žena muževljevog rođenog brata montažera, ali o poklonima, posetama, razmeni krevetaca i garderobe tu ne beše zbora.
Prva je diplomirala jugoslovensku književnost, rodila dete i u međuvremenu se razvela. Druga je završila poštarsku školu, kao i još jedan poznati kolega sa televizije u kojoj sada radi, pa su je neko vreme na poslu zvali „nervozna poštarka“.
I danas su Prva i Duga „najbolje prijateljice“, pokrenule su čak i jedan zajednički posao iako rade na različitim televizijama. Druga često u društvu olajava Prvu. Nije tajna da ne voli ni druge dve poznate voditeljke iste televizije i smeštaju im mnoge smicalice sa gostima.
 

Do sledećeg petka,

ljubi vas vaša
Gossip Girl…