I ove nedelje moji čitaoci su me prevazišli, pa još jednom čestitke za najaktivnije i najagilnije. O kome ćemo ovog petka? Mogli bismo o jednoj pevačici za koju se priča da je nemoguće izaći bilo gde u grad a da je ne sretneš. Ona se uvek negde muva, stalno je možete videti po klubovima i kafićima kako nešto zakuvava, šapuće nekome na uvo… U estradnom biznisu je dugo, više od 15 godina, ali nikad nije uspela da izbije u sam vrh, nekoliko puta je bila blizu, ali nikako da ubode hit. Ili bar neki medijski skandal, čak ni vezu sa nekim zvučnim i uspešnim sportistom, manekenom ili makar kriminalcem…
A da poznaje i jedne i druge, a naročito treće – o da, još kako. Međutim, oni uglavnom nisu hteli nju – već njene drugarice. Naša junakinja, devojka iz male, konzervativne sredine, u kojoj se žene dele na majke i sestre (one su svetice i njima je mesto u kući) i kurve (njima je mesto zna se gde) – uspela je da se nametne u „nešto treće“. Ona nije ni „čedna majka i sestra“ niti pohotna i podatna fufica koja je tu samo za zabavu. Ona je – posrednik, podvodač i drugar, sve u jednoj osobi.
Imala je nekoliko kolosalno odrađenih „poslova“, od kojih su se dva najpoznatija loše završila – prvi razvodom, a drugi ubistvom i samoubistvom.
U ovom prvom „poslu“ uspešno je povezala svog bogatog i galantnog zemljaka sa jednom svojom prijateljicom manekenkom i, mimo očekivanja i jedne i druge – „posao“ je krunisan brakom. Naša junakinja uživala je „benefite“ ovog perfektno odrađenog posla gotovo pet godina, ali onda je bogati i galentni zemljak morao da napusti Beograd, država je njemu i bratu zaplenila jedan deo imovine, a on je našao – novu devojku i razveo se. Naša junakinja, kažu upućeni, nije se mnogo dvoumila kome će se carstvu prikloniti i evo je sad ponovo sa bogatim zemljakom i njegovom novom devojkom, dok se na pozive na kafu stare drugarice uvek oglušuje i vadi na „gužvu“ i „poslove“.
Drugi „posao“ koji se završio tragično toliko je medijski eksponiran i na momente degutantan da o njemu sada ne bih pisala, poznato vam je. Nije se slagala sa njihovom vezom, njemu je nameštala svoje drugarice, njoj (preko trećih lica) svoje drugare (između ostalog i bogataša iz „prvog posla“), a kako se sve završilo, znate i sami…
Ni jedan ni drugi „failure“ nisu je demotivisali i ona je, kažu, sa nesmanjenim elanom nastavila da sklapa „posredničke poslove“ najrazličitijih vrsta. Drugarica koja je dobro poznaje kaže da je naša junakinja duboko u sebi nesrećna i usamljena jer i pored brojnih plastičnih operacija i firmirane garderobe nikad nije uspela da privuče pažnju muškaraca na sebe kao žena.
Ipak, ima ona jednu tihu patnju, muškarca zbog kojeg bi bila spremna sve da uradi, ostavi se i estrade i „poslova“, ali on je sa njom proveo samo jednu noć, iako je poznat kao galantni „sponzor“ brojnih pevačica i manekenki… On ima i ženu i, što je najtužnije, njegova žena mnogo gotivi našu zvezdu i često se druže. Kako će se završiti ova „tiha patnja“ ostaje nam samo da nagađamo.
Reč-dve i o aktuelnim dešavanjima. Vidite kako je vrelo ovo leto, nikad uzbudljivije usred sezone godišnjih odmora: Mišković se razišao sa Forcankom, Mitrović sa Sašom Popovićem, pa se opet pomirili… A do jeseni nas čeka još jedan veliki i dramatični raspad u ovdašnjoj šou-biz industriji – između jedne moćne dame i jednog moćnog harmonikaša… A sve pod uticajem daminog pozamašnog supruga. Živi bili pa videli.


Do sledećeg petka,

ljubi vas vaša Gossip Girl.