Uvek je imala ukusa, osim kada su muškarci u pitanju! Godinama proglašavana za najzgodniju srpsku novinarku i „najduže noge srpskog novinarstva“, ona je suvereno vladala beogradskom džet-set scenom. Uvek u društvu svojih fensi prijateljica, poznatih TV voditeljki, modnih kreatorki ili biznismenki, pojavljivala se rado na svim društvenim dešavanjima. Perfektno obučena, pametna, dugonoga –  i danas pleni pažnju muškaraca gde god da krenu njene vitke noge. Prava „Seks i grad“ junakinja na srpski način. Na neki način, bila je najsličnija Keri – pametna, duhovita,  ali nije imala sreće sa muškarcima.

Njena karijera bila je puna uspona i padova – bila je novinarka, kolumnistkinja, urednica rubrika, glavna urednica, pa i vlasnica novina. Ljubav je uvek nekako išla uz posao, tako da su joj partneri najčešće bili glavni urednici ili finansijeri novina u kojima je radila. Međutim, kako takve veze teško opstaju, od svoje najduže ljubavi odvojila ju je prsatija i nametljivija koleginica, od finansijera – njegova rođena žena, a priča se i jedna druga plavokosa novinarka piskutavog glasa… Finansijer je, naime, bio najsličniji Zverki, samo malo stariji i mnogo bogatiji.

S druge strane, gorštački geni i ženska intuicija uvek su joj pomagali da se, kada je posao u pitanju, dočeka na noge i vrlo brzo nađe novo uhlebljenje. Poslednji slučaj bio je vezan za jednu biznismenku koja je do pre dve godine žarila i palila srpskom privrednom scenom a od Keri se nije odvajala. Biznismenka je Keri ponudila „neograničenu“ finansijku podršku u pokretanju novog časopisa i tako je u početku i bilo. Plata od 7.000 evra (mesečna), kancelarija sređena po standardima feng šuija i sa nameštajem vrednim nekoliko desetina hiljada evra, elitni saradnici, fotografi, glamurozan parti povodom prvog broja u prestižnom prestoničkom hotelu… Sve je obećavalo fenomenalan uspeh projekta iza kojeg stoji u to vreme prva (pre će biti druga ili treća) dama jedne od najmoćnijih srpskih kompanija.

A onda je prijateljica/finansijerka pala u nemilost u svojoj kompaniji, stigla je i famozna SEKA i čitav projekat je zapao u velike probleme. Naime, čitaoci nisu baš masovno kupovali magazin na čijoj se svakoj drugoj naslovnoj strani smešila prijateljica/finansijerka, a nije bilo ni oglasa, osim onih koje je plaćala firma prijateljice/finansijerke. Ubrzo se list ugasio, na radost glavnih čaršijskih oponentkinja naše junakinje: prsate suparnice sa početka priče, jedne druge „dobronoge“ televzijske novinarke koja je na pragu pete decenije uspela da se uda i gomile drugih koje su proteklih godina i decenija stalno zavidele našoj Keri na uspehu i mladolikom izgledu.

Danas je Keri sama, bez fensi angažmana, nema kolumnu „Seks i grad“ u srpskom „Njujork postu“, Zverka nije došao u Pariz (ili iz Pariza?) da je izbavi, odvede u Njujork/Beograd i – oženi je…

Ali, ne sumnjamo mi da će se naša Keri ponovo dočekati na noge i vrlo brzo nas iznenaditi nekim novim poslovnim ili ljubavnim poduhvatom. A kad se to desi – Gossip girl će prva da vam javi!

 

Gossip girl