Meteorska kiša povod za šale na Tviteru: Prodajem deo meteora iz Čeljabinska, cena po dogovoru!


Meteorit, koji je pao u Rusiji izazvao je pravu paniku, kako u gradu Čeljabinsku, tako i u celom svetu. Na društvenim mrežama se velikom brzinom šire zastrašujuće slike i klipovi, a mogu se i videti postovi uplašenih ljudi koji strahuju šta će se dalje desiti. “Preduzimljivi” Rusi već su objavili i ponude za prodaju delova meteora, a oni skloni crnom humoru napravili su niz šaljivih fotomontaža – meteor kao “Angry bird”, Putin koji jaše meteor…
“To je veoma strašno kada ne znate šta će se dalje desiti i kada ne možete da dobijete voljenje…”, napisala je Nastja Sergejeva na Tviteru.
“Jako je strašno, pola prozora na školi su razbijena, deca su u panici”, piše Tatjana Šubina, uz video na kom se vidi trenutak udara i panike koja nastaje u školi.
Dok među pojedinicima valda panika i strah, ima onih koji su besni i pitaju se kako je do toga moglo da dođe i zašto ih nijedan sistem odbrane nije zaštitio.
“Amerikanci mogu da predvide udar koji će se dogoditi za 20-30 godina, a ne mogu da upozore na meteor koji će udariti za par sati?”, pita se korisnik Tvitera KedrosNG.
Jedan od korisnika Tvitera objavio je čak i ponudu kojom prodaje komad materijala za koji tvrdi da je deo meteora iz Čeljabinska. Ne nudi fotografiju i ne objavljuje cenu, ali kaže da će ga prodati “povoljno”.
Nijedna vest, bila ona tragična ili ne, ne može da prođe bez šale, pa se na društevnim mrežama mogu videti slike poput Putina koji jaše kometu, vremenske prognoze koja predviđa “meteorovito” vreme,…
Kako su reagovali korisnici Tvitera najbolje možete videti pomoću heštega #челябинск, #russia, #meteorite i #RussianMeteor.


Izvor: Blic